LUCY (2014) 4K ULTRA HD

Vad skulle en människa vara kapabel till om hon kunde utnyttja 100 procent av sin hjärnkapacitet och utnyttja hela sitt sinne. 

Lucy (Scarlett Johansson) luras av sin pojkvän att leverera en portfölj, vartefter hon tillfångatas och hålls gisslan av den skoningslösa Mr. Jang Choi Min-sik). Hans kumpaner opererar in ett paket i Lucy, laddat med en kraftfull syntetisk substans som hon ska smuggla över gränsen. Paketet läcker och hon utvecklar övernaturliga egenskaper. För att få hjälp kontaktar hon Professor Samuel Norman (Morgan Freeman), vars forskning om hjärnans potential gör honom överlägsen inom området, och han är den enda personen med förmågan att se vad det här kan leda till. Lucy jagas obönhörligt av sina tidigare kidnappare, men hon börjar vända på situationen och förvandlas till en krigare som utvecklas bortom allt mänskligt förstånd.

Manusförfattaren och regissören Luc Besson har med filmer som Nikita, The Professional och Det femte elementet skapat några av de tuffaste och mest minnesvärda kvinnliga actionhjältarna i filmhistorien. Den här gången regisserar Besson Scarlett Johansson i LUCY, en actionthriller som följer en kvinna som av misstag dras in mörka affärer.

Ratings:
Rating 3/5
 Picture: 4/5
 Sound: 4/5
 Story: 3/5

På Disc:
4K ULTRA HD
hos Discshop
Blu-Ray
hos Discshop
DVD hos Discshop

Specifikation
Original titel: Lucy
Svensk titel: Lucy
Recenserad på: 4K ULTRA HD
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Luc Besson
Skådespelare: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-sik, Amr Waked, Julian Rhind-Tutt, Pilou Asbæk, Analeigh Tipton, Nicolas Phongpheth, Jan Oliver Schroeder, Luca Angeletti, Loïc Brabant, Pierre Grammont, Pierre Poirot, Bertrand Quoniam, Pascal Loison m.fl.
Ljud: DolbyAtmos
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 89
Inspelningsår: 2014
Biopremiär Sverige: 2014-08-24
Releasedatum: 2016-10-10
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop