THE BIG LEBOWSKI (1998) 4K UHD

Jeffrey Lebowski är en arbetslös bohem som allmänt går under namnet “The Dude”. Han tillbringar sina dagar med att spela bowling och dricka White Russian. Men en dag bryter sig två män in i hans bostad och påstår att han är skyldig deras uppdragsgivare pengar. Det visar sig att det finns två Jeffrey Lebowski och att den andre är en rik affärsman. The Dude söker upp denne och berättar om missförståndet.

Några dagar senare ringer affärsmannen Lebowski till The Dude och förklarar att hans unga fru blivit kidnappad och att han vill ha hjälp med att lämna över lösensumman. The Dudes bäste vän och medhjälpare Walter får då en lysande idé ? varför inte behålla pengarna själva. Bunny har säkert ändå arrangerat sin egen kidnappning för att komma åt sin mans förmögenhet. Men det visar sig när allt kommer omkring att Walters idé kanske inte var så lysande.

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3/5
 Story: 4/5

På Disc:
4K ULTRA HD
hos Discshop
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: The Big Lebowski
Svensk titel: The Big Lebowski
Recenserad på: 4K ULTRA HD
Genre: Comedy, Crime, Sport
Språk: Engelska
Undertext: Danska Finska Norska Svenska
Regissör: Joel Coen, Ethan Coen (uncredited)
Skådespelare: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, Peter Stormare, David Huddleston, Philip Seymour Hoffman, Tara Reid, Philip Moon, Mark Pellegrino, Flea, Torsten Voges, Jimmie Dale Gilmore, Jack Kehler, John Turturro m.fl.
Ljud: DTS:X
Bild: Widescreen (1.85:1)
Speltid (min): 118
Inspelningsår: 1998
Biopremiär Sverige: 1998-09-18
Releasedatum: 2018-10-15
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop