GREEN BOOK (2018)

Dörrvakten och utkastaren Tony Lip från de italiensk-amerikanska kvarteren i Bronx får jobbet att köra Dr. Don Shirley, en svart pianist av yppersta världsklass, på en konsertturné från Manhattan till den allra djupaste Södern. De måste förlita sig på guideboken “The Green Book” för att hitta till de få hotell och restauranger som då ansågs vara säkra för svarta amerikaner. De ställs öga mot öga med rasism och andra faror, men möter också oväntad medmänsklighet och humor. För att överleva och kunna umgås tvingas de bortse från sina olikheter och hålla sams på denna fantastiska resa.

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 3/5
 Story: 4.5/5

På Disc:
4K ULTRA HD
hos Discshop
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Green Book
Svensk titel: Green Book
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Biografi, Komedi, Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska Finska Norska Svenska Danska Finska Norska Svenska
Regissör: Peter Farrelly
Skådespelare: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov, Mike Hatton, P.J. Byrne, Joe Cortese, Maggie Nixon, Von Lewis, Jon Sortland, Don Stark, Anthony Mangano, Paul Sloan, Quinn Duffy m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.00:1)
Speltid (min): 129
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2018-12-21
Releasedatum: 2019-05-06
Åldersgräns: 11 År
Distributör: Nordisk Film
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop