SNOWDEN (2016)

Filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i hela världen.

Edward Snowden värvades till armén när han var 20 och anställdes av CIA när han var 22. Han blev konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst, National Security Agency, när han var 26 och vid 29 års ålder fick han fly för sitt liv och lämna sitt land.

Regi av Oscarsbelönade Oliver Stone. Filmmanuset är delvis baserat på böckerna The Snowden Files av Luke Harding och The Time of the Octopus av Anatoly Kucherena.

Ratings:

 Picture: 3/5
 Sound: 2.5/5
 Story: 4.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Snowden
Svensk titel: Snowden
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Biografi, Crime, Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska Finska Norska Svenska Danska Finska Norska Svenska
Regissör: Oliver Stone
Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Zachary Quinto, Melissa Leo, Jaymes Butler, Nicolas Cage, Michael Benz ,Robert Firth, Rachel Handshaw, Christian Contreras, Parker Sawyers, Rhys Ifans, Shailene Woodley, Ken Thomas, Tom Wilkinson, Joely Richardson m.fl.
Ljud: DTS HD MA 5.1
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 134
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-09-16
Releasedatum: 2017-01-16
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Scanbox
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop