SPIES IN DISGUISE (2019)

Superspionen Lance Sterling och vetenskapsmannen Walter Beckett är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är….det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas förlita sig på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig samarbeta är hela världen i fara.

Recension:
Midsommarhelgen börjar närma sig sitt slut och det är lätt hänt att man känner sig lite trött och slut efter alla förberedelser och god mat kopplade till midsommar. Då kan det passa utmärkt med att samla familjen och ta det lugnt med en bra familjefilm och dagens review är en het kandidat för  just detta – en bra familje-filmkväll!
Spies In Disguise släpps imorgon, måndag 22/6-2020 på Blu-ray och DVD men finns också redan nu att köpa på iTunes Store (se länk under våra ratings av filmen längre ner).

Vi har tagit en titt på Blu-ray versionen som kommer med original språket engelska men som också har svenskt, norskt, danskt och finskt tal att välja på. Den engelska versionen ger oss ett DTS HD-MA 7.1 ljudspår medan de andra ger Dolby Digital 5.1. Som vanligt rekommenderar vi den engelska versionen i första hand, här får vi ett större ljud och rösterna hör ihop lite bättre med karaktärerna men svenska versionen låte också bra även om vi inte får ut riktigt lika mycket energi i ljudet här.
Dialogerna kommer fram tydligt både i den engelska och den svensktalande versionen och surroundeffekterna får räknas som ganska aktiva för att vara en animerad familjefilm.
Vi får också en snyggt animerad bild som under filmens gång betar av allt ifrån lite mörkare nattsceners färgskala till starka somriga solscener med allt däremellan och med bra tryck i färgerna.

Filmen story fungerar väldigt bra för alla åldrar vilket är ett stort plus för en familje-filmkväll tillsammans med lite yngre barn.
Huvudpersonerna är Lance Sterling (Will Smith) och Walter Beckett (Tom Holland) och deras animerade roller matchar väldigt bra in på dem.
Lance är superspionen som löser alla uppdrag med charm, finess och stil – och han jobbar alltid ensam. Walter arbetar på byrons utvecklingsavdelning och uppfinner smarta tekniska prylar för spionerna men hans syn på att nå till hjärtat av varje människa framför att eliminera hotet går inte hem hos Lance som avskedar honom efter ett uppdrag. 

När en brottsling lyckas lura byron till att tro att Lance har bytt sida blir han tvungen att fly. För att visa sin oskuld och samtidigt rädda världen måste han hitta den mystiske brottslingen men utan byrons resurser har han inget annat val än att söka upp Walter och be om hjälp.
Besöket blir inte helt lyckat när Lance av misstag dricker en dryck som förvandlar han till en fågel och nu behöver förlita sig på Walter än mer. Det blir startskottet på ett spännande äventyr som håller våra yngsta tittare hel-koncentrerade hela filmen igenom.
Spies In Disguise har också en bra portion av humor inbakat i sig. En del är på nivån så alla fångar upp det roliga men det finns också en hel del roliga delar som går förbi de yngsta tittarna obemärkt och gör filmen minst lika rolig för oss äldre också.

Sammanfattningsvis bjuder Spies In Disguise på ett spännande och roligt äventyr för de yngre samtidigt som man ansträngt sig för att ge lite extra även åt de äldre tittarna och det är ett bra recept för en lyckad familje-filmkväll!

Extramaterial:
Super Secret Spy Mode • Infiltrating Blue Sky Studios •Top-Secret Guide to Gadgets • Music Videos • Gallery and more

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 4/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Spies in Disguise
Svensk titel: Spies in Disguise
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Tecknat/Animerat, Familj, Äventyr, Komedi
Språk: Danska Engelska Finska Norska Svenska
Undertext: Danska Engelska Finska Norska Svenska
Regissör: Nick Bruno, Troy Quane
Skådespelare:  Will Smith, Tom Holland, Karen Gillan, Rashida Jones, Masi Oka, Ben Mendelsohn, Reba McEntire, Jarrett Bruno m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 7.1, Dolby Digital 5.1 Swedish, Dolby Digital 5.1 Danish, Dolby Digital 5.1 Norwegian, Dolby Digital 5.1 Finnish
Bild: Widescreen (2.39:1)
Speltid (min): 102
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Sverige: 2020-01-31
Releasedatum: 2020-06-22
Åldersgräns: 7 År
Distributör: FOX
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop