FURY (2014) 4K

April 1945. Mitt under de allierades stora slutoffensiv i Europa får en rutinerad sergeant kallad Wardaddy i uppdrag att leda en Sherman-tank med sin fem man starka besättning bakom fiendens linjer. Underlägsna i både antal och vapenkraft har Wardaddy och hans mannar oddsen emot sig, men inget kan stoppa dem i deras hjältemodiga strävan efter att gå till attack mot själva hjärtat av Nazityskland.

Kort Rec:
Ibland hinns inte alla filmer med och listan på filmer vi vill se är ständigt växande. En av dem var Fury som kom ut 2014 och innan sommaren 2018 fick den en nyreleas på 4K UHD.
Här ser vi Brad Pitt i huvudrollen i en film som kretsar kring andra världskriget. Jargongen på filmen har en ganska skön feeling kring sig, det känns som inspelningen har varit avslappnad och rolig. Storyn är okey om än lite over the edge på vissa delar, men underhållningen finns där hela tiden och en utav höjdpunkterna med filmen är just 4K releasen. Här har vi en bra bild men det är framförallt ljudet som utmärker sig lite extra.
Det är bra tryck i subwooferna när stridsvagnarna fyrar av sina salvor och Dolby Atmos spåret är hyfsat aktivt. 

En film som helt klart är värd att ta sig en titt på i 4K versionen och som i skrivande stund har ett överkomligt pris på sig via discshop.se

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 4/5
 Story: 3.5/5

På Disc:
4K ULTRA HD
hos CDON eller Discshop
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Fury
Svensk titel: Fury
Recenserad på: 4K UHD
Genre: Action, Drama, Krig
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: David Ayer
Skådespelare: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña, Jon Bernthal, Jim Parrack, Brad William Henke, Kevin Vance, Xavier Samuel, Jason Isaacs, Anamaria Marinca, Alicia von Rittberg, Scott Eastwood, Laurence Spellman, Daniel Betts m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 134
Inspelningsår: 2014
Biopremiär Sverige: 2014-10-24
Releasedatum: 2018-05-28
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop