DON’T LET GO (2019)

Polisen Jack Radcliff (David Oyelowo) får ett oförklarligt telefonsamtal från sin nyss mördade brorsdotter Ashley (Storm Reid). De båda samarbetar genom tid och rum för att lyckas lösa mordet redan innan det sker. DON’T LET GO är en klassisk thriller med övernaturliga inslag från Blumhouse, skaparna bakom GET OUT.

Recension:
Don’t Let Go tar ett spännande spår när det kommer till sin story.
Jack Radcliff’s (David Oyelowo) bror tillsammans med sin fru och dotter blir brutalt mördade i sitt eget hem. Jack som är polis och som stod nära sin brorsdotter Ashley (Storm Reid) börjar under sorgearbetet att luska i vad som egentligen hände när hans telefon plötsligt börjar ringa. Samtalet kommer från Ashley’s telefon trots att den ligger kvar orörd på brottsplatsen och har slut på batteri.
Till en början tror Jack att han blivit galen men när han svarar nästa gång hon ringer och hör Ashley’s röst växer mysterium till allt fler frågetecken.
Tillslut står det klart att Ashley som ringer befinner sig 2 veckor bak i tiden och mordet har ännu inte skett.
Tillsammans måste de i var sin ”tidszoon” sammarbeta för att lösa mysteriet och förhindra det mord som ska hända. 

Det är inte den enklaste storyn och i vissa delar får man tänka till lite för att koppla förloppet men infallsvinkeln av storyn gör filmen mer och mer intressant vart efter tiden går och desto närmre framtidens mord de kommer.
Även om filmen stundtals får kämpa lite för att få handlingen att hålla (som de lyckas hyfsat med) så blir det ett välkomnande och fräscht inslag då den skiljer sig från det mesta idag utan att bli helt urspårad.

Don’t Let Go släpptes på disc i måndags 20/4-20 här i Sverige utan att visats på de svenska biograferna innan. Prismässigt hamnar filmen på 99kr ute i butikerna vilket får sägas vara ganska prisvärd för denna film. 

På ljud och bild sidan är det tyvärr lite nedtonat där vi får en ganska alldaglig upplevelse, även i de  scenerna med lite mer action i sig – så som vapen som avfyras – saknar vi lite tryck i upplevelsen.
Samma känsla flyter över på bilden också där vi har en helt okey bild som inte går att klaga på men som heller aldrig riktigt får briljera ut på något sätt. 

Summering:
Don’t Let Go har valt en story som sticker ut lite från det ”vanliga” och som växer i spänningen under filmens gång. Den får stundtals kämpa lite för att få storyn att fungera men klarar av det relativt bra och slutresultatet blir en underhållande film som också känns ganska prisvärd med det lite lägre release priset som denna har.
En full review av filmen kan ni nu läsa på vår hemsida! 

Ratings:

 Picture: 3/5
 Sound: 3/5
 Story: 3.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Don’t Let Go
Svensk titel: Don’t Let Go
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Thriller, Mysterium
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Jacob Estes
Skådespelare: David Oyelowo, Storm Reid, Mykelti Williamson, Alfred Molina, Brian Tyree Henry, Shinelle Azoroh, Byron Mann, April Grace, Omar Leyva, Sarkis Ninos, Ray Barnes m.fl.
Ljud: DTS HD Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.39:1)
Speltid (min): 103
Inspelningsår: 2019
Biopremiär USA: 2019-08-30
Releasedatum: 2020-04-20
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop