RAMBO: LAST BLOOD (2019)

Sylvester Stallone är tillbaka som John Rambo, en av vår tids största actionhjältar, nästan 40 år efter att John Rambo först gjorde entré på bioduken i ”First Blood”. Nu måste Rambo konfrontera sitt förflutna och hämnas i ett sista uppdrag. RAMBO: LAST BLOOD markerar det sista kapitlet i denna legendariska serie.

Recension (kort)
De tidigare Rambo filmerna har funnits med sen man var ung och det har funnits en viss charm med dem. När Rambo 4 gjordes var förväntningarna inte allt för höga men filmen visade sig vara ganska underhållande. För att avsluta serien har nu Last Blood haft release och fast att förväntningarna här inte heller var så höga (vi har hört negativa omdömen även om vi försöker hålla oss ifrån vad folk tycker innan vi själva ser filmen) så fanns det en liten del av oss som hoppades på att de skulle kunna avsluta storyn om John Rambo på ett riktigt bra sätt. 

Tyvärr upplever vi att Rambo Last Blood är lite av en besvikelse.

Det finns så mycket potential att skapa ett starkt avslut med tanke på de tidigare filmerna men Last Blood lyckas inte ta vara på detta med en story som känns allt för ogenomtänkt, eller skapad bara för att klämma ut lite mer pengar ur serien. Faktum är att när vi ser filmen så hade det lika gärna kunnat vara en ny film, så lite används från de gamla filmerna som bakgrund och det som används förklaras ändå som att de utgår från att tittarna inte sett de tidigare filmerna. 

Ett besviket slut till en filmserie som inte lyckats ta vara på sitt förflutna. Här måste vi ändå säga att de lyckats betydligt bättre med Rocky seriens senare filmer. 

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 2/5

På Disc:
4K ULTRA HD
hos CDON eller Discshop
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Rambo: Last Blood
Svensk titel: Rambo 5 Last Blood
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Action
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Norska, Svenska
Regissör: Adrian Grunberg
Skådespelare: Sylvester Stallone, Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta, Adriana Barraza, Yvette Monreal, Genie Kim, Joaquín Cosio, Pascacio López, Óscar Jaenada, Alexander Dimitrov, Aaron Cohen, Nick Wittman, Jessica Madsen, Louis Mandylor, Owen Davis m.fl.
Ljud: DTS HD Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 100
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Sverige: 2019-09-20
Releasedatum: 2020-02-03
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Noble Entertainment

 
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop