THE ANGRY BIRDS MOVIE 2 (2019)

Dom arga fåglarna och de gröna grisarna tar sin konflikt till en helt ny nivå. Ett nytt hot dyker upp och försätter både Fågelön och Grisön i fara.
Red, Chuck, Bomb och Mäktiga Örnen rekryterar Chucks syster Silver och förenar sig med sina värsta ovänner, grisarna, för att tillsammans rädda sina hem.

Recension:
Igår (27/1-20) var det release på Blu-ray och DVD för The Angry Birds Movie 2. Med en rekommenderad åldersgräns från sju år samlade vi våra yngsta med-recensenter och tog en titt på Blu-ray versionen av filmen.
Så fort vi öppnade paketet kunde vi se förväntningarna i de mindres ansikten och ganska snabbt därefter konstaterade de att det normalt sätt blåa Blu-ray fodralet har blivit utbytt mot ett fodral i ljus limegrönt, samma som den animerade Grinchen filmen släpptes med under förra året. Som vanligt när det kommer till Sony Pictures och Universal så kommer Blu-ray discen med tryckt motiv, något vi nog aldrig nämt tidigare men som är en trevlig detalj. 

Story
Med The Angry Birds Movie 2 får vi en ganska okomplicerad story som i all sin enkelhet fungerar väldigt bra. Som alltid är det ”krig” mellan fåglarna på Fågelön och Grisarna på Grisön men när de plötsligt hamnar under attack från en ny ö med örnar blir Red och hans gäng tvungna att lägga bråket med grisarna åt sidan och tillsammans sammarbeta för att försvara sina två öar från det nya hotet.
Med samlade krafter bestämmer de sig för att det bästa försvaret är att anfalla och få den okända ledaren på Örnön att kapitulera.
Uppdraget blir spännande för våra yngsta tittare och fast storyn inte riktigt är lika spännande för oss äldre så bjuder filmen på både många roliga delar och underhållande musik. 

Bild & Ljud
För oss känns bilden väldigt bra, här får vi ”krispa” kanter och bra tryck i färgerna som tillsammans skapar en helhet som är behaglig att se på.
Även om Angry Birds vid ett snabbt ögonkast ser ut att inte vara så avancerad att skapa så innehåller bilden väldigt mycket detaljer som också kommer fram riktigt bra. T.ex. har vi fåglarnas fjädrar som är fulla av små detaljer, eller pälsmössorna där man kan urskilja detaljer på hårstråsnivå.
Så mycket fokus har satts på de små detaljerna vilket nödvändigtvis inte spelar så stor roll för våra yngsta men ger mer till oss vuxna som sitter med och kikar. 

På ljudfronten har vi ett DTS HD – Master Audio 5.1 ljudspår för engelska versionen och vill man spela upp filmen med svenska röster så får man ett Dolby Digital 5.1 ljudspår.
Skulle vi behöva välja föredrar vi det engelska ljudspåret men de svenska rösterna matchas in väldigt bra de också!
Vi har en del effekter genom filmen men det som sticker ut mest är den riktigt stämningshöjande musiken som matchats in till filmen. Här får vi ett soundtrack som river av gamla goda klassiska hits en efter en och det känns som de flesta småbarnsföräldrarna kommer känna igen dem allihop från sin uppväxt. 

Sammanfattning
The Angry Birds Movie 2 känns träffsäker med en enkel story för de yngre, gott om roliga moments både för stora och små tittare, riktigt trevlig bild och slår ihop allt med en härlig känsla för musik. 

Extramaterial Blu-ray:

  • Flocking Together: Making The Angry Birds 2 Movie
  • 3 Fun Filled Family Activities: Hangry Birds, Pig Snot, Crafty Volcano
  • Hatching The Hatchlings
  • Meet The New Birds and Pigs

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 3.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Det går även att köpa både första och andra Angry Birds filmen i ett kompo-pack
Blu-Ray hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: The Angry Birds Movie 2
Svensk titel: The Angry Birds Movie 2
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Animerat, Äventyr, Komedi, Barn, Familj
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Thurop Van Orman
Skådespelare: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Tiffany Haddish, Danny McBride, Peter Dinklage, Pete Davidson, Zach Woods, Dove Cameron, Maya Rudolph m.fl.
Ljud: DTS HD MA 5.1 (engelska) Dolby Digital 5.1 Svenska
Bild: Widescreen (1.85:1)
Speltid (min): 97
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Sverige: 2019-08-09
Releasedatum: 2020-01-27
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Sony Pictures
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop