HUSDJURENS HEMLIGA LIV 2 (2019)

Husdjurens hemliga liv 2 är fortsättningen på historien om Max (Patton Oswalt), Gidget (Jenny Slate), Snowball (Kevin Hart) och det övriga gänget när de ger sig ut på nya äventyr och tvingas hitta modet att bli sina egna hjältar. 

Upplev våra husdjurs känsloliv, deras starka band till varandra och till familjerna som älskar dem, och få reda på vad husdjuren egentligen gör på dagarna, när du inte är hemma.

Recension:
I måndags (18/11) var det dags för Husdjurens Hemliga Liv 2 att butikshyllorna med sin disc release (DVD, Blu-ray och 3D Blu-ray).
Detta är uppföljaren från Husdjurens Hemliga Liv som kom ut 2016 (som vi också har en review/rating på). 

Vi får åter träffa Max och hans gäng samtidigt som vi bekantar oss med några nya karaktärer.
Storyn är lite spretigare än i förra filmen, här får vi följa djurens liv på flera fronter som förr eller senare går ihop till att bli ett gemensamt äventyr. Det gör filmen lite ryckigare men inte för ryckigt för att även de yngre ska hänga med på vad som händer. 

Precis som med den första filmen finns det en hel del komedi inblandat, lite extra om man själv har husdjur och humorn passar bra in både för oss vuxna som för barnen.
Med 86min speltid känns filmen lagom lång för en filmkväll med yngre barn, intresset hålls uppe hela tiden och filmens tempo känns varken förhastad eller långsam.
Med skaparna av Dumma Mej bakom rattarna får vi en animerad bild som påminner mycket om just den film-serien vilket innebär en bra bild med bra färger men också en hel del detaljer.
Så pass att det i några korta sekvenser ser näst in till riktigt ut på vår duk (vid t.ex. en närbild på ett träds bark innan scenen zoomar ut). 

På ljudfronten har vi glädjande nog ett Dolby Atmos ljudspår om man väljer att se den på engelska. Det är riktigt skoj att se att de satsar på ljudet, speciellt på en barn / familjefilm. Ljudet är engagerande tillsammans med bra musik filmen igenom!
Filmen kommer även med Svenskt tal (samt Danska, Finska, Norska) där vi tappar Dolby Atmos och istället får ett Dolby Digital 5.1 ljudspår men även detta hänger med ganska bra men vi rekommenderar klart att köra filmen på engelska om det går för alla tittare. 

Lite ovanligt är fodralet till Blu-ray versionen som kommer i en röd färg istället för det normala blåa, sticker definitivt ut i filmhyllan och kanske passar in perfekt som en julklapp om en månad!

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 4/5
 Story: 3/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
3D Blu-ray hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
Husdjurens Hemliga Liv (2016) Recenserad här

Specifikation
Original titel: The Secret Life of Pets 2
Svensk titel: Husdjurens Hemliga Liv 2
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Animerat, Familj, Barn, Äventyr, Komedi
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Chris Renaud, Jonathan del Val
Skådespelare: Patton Oswalt, Kevin Hart, Harrison Ford, Eric Stonestreet, Jenny Slate, Tiffany Haddish, Lake Bell, Dana Carvey, Bobby Moynihan, Hannibal Buress, Chris Renaud, Ellie Kemper, Pete Holmes, Henry Lynch, Nick Kroll m.fl.
Ljud: Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1 Swedish, Dolby Digital 5.1 Danish, Dolby Digital 5.1 Norwegian, Dolby Digital 5.1 Finnish
Bild: Widescreen (1.85:1)
Speltid (min): 86
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Sverige: 2019-06-05
Releasedatum: 2019-11-18
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop