WONDER WOMAN: BLOODLINES (2019)

Se den legendariska historien om den berömda Justice League-medlemmen Wonder Woman när hon kämpar för det goda med sitt svärd och det gyllene lassot. Hon bestämmer sig för att hjälpa en ung flicka som värvats till den livsfarliga organisationen Villainy, Inc., vars medlemmar planerar att invadera Themyscira, Wonder Womans hem.

 

Recension:
Nu i måndags (11/11) släpptes den senaste DC Universe Movie filmen Wonder Woman: Bloodlines på Blu-ray och DVD och HSHC har kikat på Blu-ray versionen av filmen.
Wonder Woman upplever vi som en karaktär som länge hamnat lite i skymundan vilket varit synd då det finns massor av material att använda sig av här för att få till en bra superhjälte och det är en bra omväxling med en kvinnlig superhjälte i fokus också.
Med filmen Wonder Woman från 2017 fick vi se Gal Gadot gestalta karaktären i en film som vi tyckte om (vår recension om den filmen hittar nu här) och som fick upp intresset för Wonder Woman ännu mer. Innan dess hade hon också varit med i Batman vs Superman och senare Justice League. Nästa år är det dags för uppföljare till filmen från 2017, med titeln Wonder Woman 1984 där vi åter igen ser Gal Gadot i huvudrollen.
Men innan dess har vi nu fått en animerad film där vår kvinnliga superhjälte får stå i fokus. 

Precis som i Wonder Woman (2017) så inleder filmen med att förklara hur det kommer sig att Prinsessan Diana lämnar sitt hem Themyscira och hamnar i människornas värld där hon blir känd som Wonder Woman.
Piloten Steven ”Steve” Trevor kraschar ner i Themyscira och Diana räddar honom. När hon får höra att den yttre världen behöver hennes hjälp beslutar hon sig för att åka med Steve till sin värld och därmed trotsar sin mors önskan och sin prinsess titel.
Hon flyttar in hos Dr. Julia Kapatelis och hennes dotter Vanessa.
Från här blir storyn snabbspolad fram 5 år och Vanessa har gått över till den mörka sidan och gått med på att bli experimenterad på av Dr. Poisen och Dr. Cyberg vilket leder till att hon blir Silver Swan. Tillsammans har de tagit fram ett biologiskt vapen och deras plan är att hitta och utplåna Themyscira och ta vara på deras magiska krafter. 

Wonder Woman, tillsammans med Steve och Steves ”assistent” Etta måste nu hitta tillbaka till Dianas magiska ö och försvara den mot det biologiska hot Dr. Poisen och Dr. Cyber skapat och samtidigt försöka hitta den goda Vanessa som hon är säker på finns kvar innanför den onda Silver Swans fasad. 

Filmens story rör sig hela tiden framåt vilket gör det till ett spännande äventyr men den snabba framspolningen från att hon kom till människornas värld och till att Vanessa blir Silver Swan lämnar ute en hel del som vi gärna hade fått se. Små hintar om vad som hände under den perioden dyker dock upp, bl.a. nämns hennes relation till Superman. Kanske det blir en story i en kommande film!? 

Både bild och ljud hänger på bra i filmen och matchar förväntningarna till en animerad film med stor serietidnings-igenkänning. Vi skulle säga att The Death And Return Of Superman som vi såg nyligen har en liten edge rent bildmässigt men det är inte mycket som skiljer. 

Precis som de tidigare DC UNIVERS animerade filmerna kommer även Wonder Women: Bloodlines med en del extra material väll värt att kika igenom!   

Extramaterial Blu-ray: The Cheetah – Ferocious Archenemy • A Sneak Peek at DC Universe’s • Next Animated Movie: Superman: Red Son  • From the DC Vault: • 2 Bonus Cartoons • And More!

Extramaterial DVD: A Sneak Peek at DC Universe’s Next Animated Movie: Superman: Red Son

Filmen släpptes på Blu-ray och DVD 11/11-19.

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3/5
 Story: 4/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Wonder Woman: Bloodlines
Svensk titel: Wonder Woman: Bloodlines
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Tecknat/Animerat, Action, Fantasy, DC Comics
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Sam Liu, Justin Copeland
Skådespelare: Rosario Dawson, Marie Avgeropoulos, Kimberly Brooks, Ray Chase, Jeffrey Donovan, Michael Dorn, Mozhan Marnò, Adrienne C. Moore, Cree Summer, Courtenay Taylor, Nia Vardalos, Constance Zimmer m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (1.78:1)
Speltid (min): 82
Inspelningsår: 2019
Releasedatum: 2019-11-11
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Warner Home Video
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop