MEN IN BLACK: INTERNATIONAL (2019)

Men in Black har alltid skyddat världen från universums avskum. I detta nya äventyr ställs dom inför det största hotet hittills: en mullvad inom Men in Black organisationen.

Recension:
Men In Black: International släpptes på disc igår (28/10-19) och vi har tagit en titt på Blu-ray versionen av filmen som också släpptes på DVD, Blu-ray SteelBook och 4K ULTRA HD. 

Inför vår titt hade vi hunnit höra lite blandade meningar om filmen så vi var inte helt säkra på vad vi skulle vänta oss av denna re-bot.
Vi börjar väll som så oftast med storyn. I M.I.B. International får vi en ganska ”easy going” story där man tagit ut svängarna med en skämtsam ton. Det blir möjligen en aning för mycket ibland men samtidigt är den hela tiden underhållande och filmen är också ganska barnvänlig (rekommenderad från 11 år). Chris Hemsworth och Tessa Thompson fungerar som en bra duo även om Hemsworth inte riktigt känns helt 100 i sin roll. 

Bild & Ljud
Här utgår vi från den svenska Blu-ray releasen, som kommer med ett DTS HD Master Audio ljudspår.
Ljudet är bra och ger en ganska bred ljudbild som förflyttar sig effektivt runt om i rummet under de fartfyllda scenerna.
Vi testade även att låta vår hårdvara mixa up det till Neural:X och denna filmen gjorde sig riktigt bra i upmixat utförande. 4K versionen av filmen innehåller Dolby Atmos ljudspår och ska vi gå på vad vi hörde i denna Blu-ray så kan 4K versionen definitivt vara värd de extra om man gillar bra ljud! 

På bildfronten håller M.I.B. International också bra standard.
Det är en klar bild med ”laddade” färger där det förväntas (så som de isblåa strålarna på vapnen t.ex.) och detaljerna i bilden är också bra.
En viktig aspekt i en Sci-Fi för vår del är CGI-effekterna, här vill vi se så realistiska effekter som möjligt och vi vill se en naturlig övergång när CGI effekterna tar över.
Detta får vi definitivt i denna filmen och allt flyter samman på ett bra och trovärdigt sätt. 

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 4/5
 Story: 3/5

På Disc:
4K ULTRA HD
hos CDON eller Discshop
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
Blu-Ray SteelBook hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Men in Black: International
Svensk titel: Men in Black: International
Recenserad på: Blu-Ray
Genre: Action, Komedi, Sci-Fi
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska, Engelska för hörselskadade
Regissör: F. Gary Gray
Skådespelare: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani, Liam Neeson, Emma Thompson, Rafe Spall, Rebecca Ferguson, Laurent Bourgeois, Larry Bourgeois, Kayvan Novak, Spencer Wilding, Marcy Harriell, Inny Clemons, Aaron Serotsky, Mandeiya Flory m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.00:1)
Speltid (min): 116
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Sverige: 2019-06-14
Releasedatum: 2019-10-28
Åldersgräns: 11 År
Distributör: Sony Pictures
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop