BATMAN: HUSH

Jakten är igång, och Dark Knight måste stoppa Hushs dödliga spel. Batman: Hush är baserad DC:s serieroman av Jeph Loeb och Jim Lee, och är en av de bästa Batmanskildringarna någonsin. Denna berättelse bjuder på mord, mystik och romans – och flera DC-favoriter dyker upp såsom Superman, Nightwing, Catwoman, Poison Ivy och Joker.

Recension:
DC Comics fortsätter sin animerade serie med Batman: Hush som är den 12:e filmen i serien. Det är inte en direkt uppföljare till den förra ”Reign Of The Supermen” men superman gästar i denna.
Bild och ljudkvalitén är ”up to par” utan att sticka ut. Den animerade stilen är serietidnings inspirerad och innehåller inte så mycket detaljer i bilden men vi får skarpa rispa kanter i animationerna.

När vi kommer till storyn får vi nog säga att det är filmens starkaste kort.
Batman står inför den okänd villain ”Hush” som ligger steget före hela tiden.
Hush har en förmåga att övertala (eller lura) andra kända villains att göra hans ”smuttsjobb” vilket innebär att filmen får med en hel del kända karaktärer i sin story.
Vi får bl.a. se Joker, Bane, Harley Quinn, Nightwing, Poison Ivy och Superman för att nämna några. Det blir en tuff kamp att ta sig igenom för Batman som därför teamar upp sig med Catwomen.
Vi gillar hur de lyckats få med så många av karaktärerna i filmen utan att få det att kännas rörigt och splittrat – alla som är med tillför grundstoryn här! 

Bakom Batman’s mask utvecklas också en story. Bruce Wayne måste ta ett beslut om sin maskerade hemlighet ska delas med kvinnan han börjat få känslor för, osäker över vilka konsekvenser som kommer ut av det. 

DC Comics animerade serie växer och det känns som de helt hittat sin målgrupp. Filmerna skulle enkelt kunna ha gjorts om för att passa de yngre barnen men har istället valt en lite råare framtoning som blir en bra kombination för de lite äldre serietidnings intresserad filmtittarna!

Extramaterial DVD: A sneak peek at DC universe’s next animated movie: Wonder Woman: Bloodlines and more

Extramaterial Blu-ray: Batman: Love in time of war • Audio commentary with filmmakers • A sneak peek at DC universe’s next animated movie: Wonder Woman: Bloodlines • From the DC vault: Bonus cartoon • And more

Release:
Batman: Hush släpps på DVD & Blu-ray måndag 21/10-19.

Ratings:

 Picture: 3/5
 Sound: 3/5
 Story: 4/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Batman: Hush
Svensk titel: Batman: Hush
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Tecknat/animerat, Action, Äventyr, DC Comics
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Justin Copeland
Skådespelare: Jason O’Mara, Jennifer Morrison, Stuart Allan, Sachie Alessio, Geoffrey Arend, Chris Cox, James Garrett, Adam Gifford, Peyton List, Sean Maher, Jerry O’Connell, Rebecca Romijn, Jason Spisak, Maury Sterling m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (1.78:1)
Speltid (min): 82
Inspelningsår: 2019
Releasedatum: 2019-10-21
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Warner Home Video
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop