COLD BLOOD LEGACY (2019)

Cold Blood Legacy, med Jean Reno (Léon) i huvudrollen, är en fängslande thriller där mysteriet fortsätter ända till eftertexterna.
Henry är en legendarisk f.d. torped som njuter av avskildheten vid sin stuga intill en sjö djupt inne i Klippiga bergens vidsträckta vildmark. När hans välförtjänta pension av ett liv i lugn och ro förstörs av Melody (Sarah Lind), som överlevt en dramatisk olycka, måste Henry bestämma sig för om han ska riskera sitt liv för att rädda hennes…
Men är Melody verkligen den hon påstår sig vara, och var hennes ankomst verkligen en slump?

Recension:
Cold Blood Legacy hade release på Blu-ray och DVD förra veckan och vi har tagit en titt på filmen i DVD utförandet.
Filmen handlar om Henry (Jean Reno), en före detta torped som efter att gjort ett välbetalt jobb flyttar ut till de kalla och ödsliga delarna vid Klippiga bergen för att få avskildhet.
När en ensam kvinna dyker upp, skadad efter en snöskoterolycka blir Henry misstänksam. Är det en slump att någon hittat till hans avskilda plats eller finns det ett samband med hans förflutna? 

Filmens story är svår att gå in på utan att förstöra en del av den intressanta delen med filmen.
Tempot är relativt lugnt och man får en pusselbit i taget som tillslut ger en okey twist på storyn, men det är också en del scener som vi upplever endast är inlagda för att fylla filmen och som inte har någon direkt positiv betydelse för filmen. 

En film med Jean Reno i huvudrollen spelandes en torped gör såklart att man drar kopplingen till den klassiska filmen Léon.
Tyvärr bjuder Cold Blood Legacy inte på den magi som Léon hittade, och Jean Reno lyckas inte heller övertyga oss. Förstå oss rätt här, vi tycker Jean Reno’s del står för den största positiva delen av filmen men hans roll upplever vi som för låst till ett manus där han inte få blomma ut.
Han spelar en ganska tystlåten person men även hans tystare scener har korta repliken som inte alltid kommer fram på ett naturligt sätt.
Vi hade gärna sett att de hade vågat ta ut svängarna mer skippat en del av replikerna. 

Då vi sett filmen på DVD håller vi oss till ett betyg där vi inte lägger så stor fokus på bild och ljudkvalitén utan sätter mer vikt på storyn och skådespelarinsatserna och såklart hur bra filmen lyckas underhålla oss. 

Blu-ray versionen ger en högre upplösning på bild sidan och kommer även med ett bättre ljudspår i form av DTS HD Master Audio 5.1 istället för DVD’s Dolby Digital 5.1.

Ratings:

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Cold Blood Legacy
Svensk titel: Cold Blood Legacy
Recenserad på: DVD
Genre: Action, Thriller
Språk: Franska, Engelska,
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska, Engelska för hörselskadade
Regissör: Frédéric Petitjean
Skådespelare: Jean Reno, Sarah Lind, Joe Anderson, David Gyasi, Ihor Ciszkewycz, François Guétary, Samantha Bond, Kateryna Bursikova, Anna Butkevych, Robert Feldman, Larisa Rusnak m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1 (DVD) och DTS HD Master Audio 5.1 (Blu-ray)
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 91
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Frankrike: 2019-05-15
Releasedatum: 2019-10-07
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop