THE INTRUDER (2019)

När ett ungt gift par köper sitt drömhus i Napa Valley, till ett förvånande lågt pris, tror de att de har hittat det perfekta hemmet för att ta sina nästa steg som en familj.
Men när den märklige ägaren fortsätter att infiltrera deras liv börjar de misstänka att han har andra motiv än bara en snabb försäljning.

Recension:
The Intruder hamnar i en genre som vi sällan hoppar in i men ibland kan det vara trevligt att gå utanför de normala ramarna. I Sverige listas filmer som en Thriller medan IMDB listar den som Drama/Horror/Mystery och det fick oss såklart nyfikna på var vi skulle placera filmen som.
Vi håller nog med den svenska klassningen (thriller) mer, med möjligen tillägget ”Mystery” men att gå vidare till Horror (skräck) känns inte riktigt fare.

Bilden är för det mesta bra, med ett par scenen som håller lite sämre kvalitet och framförallt en scen cirka halvvägs in i filmen som ser ut att vara filmad med en mycket sämre kamera, denna scen kommer direkt efter en av filmens ”normala” kvalitet som upplevs bra så hoppet blir ganska stort och svårt att inte lägga märke till. Det gäller dock endast en snabb scen/kameravinkel så vi kan knappast säga att det påverkar filmens helhet speciellt mycket. 

Till ljudet har vi ett ”normalt” 5.1 format i form av DTS HD Master Audio, den levererar bättre ljud än väntat med tanke på hur vi betygsätter filmens helhet (mer om det lite längre ner). Att ljud gör mycket för en film är inte något som man brukar behöva övertala någon, speciellt inte någon som hört ett ok system, men i en del där ljudet kan göra otroligt mycket är just i skräckfilmer eller Thrillers som denna, där en annars ganska normal scen får en att leva in mer i spänningen och här har filmen lyckats ganska bra. 

Tillbaka till vår rating, vi ger filmen 2.5 av 5 vilket är okey om än i den lägre skalan av okey. Trots bra ljud och bild så faller filmen en del på storyn och helhetsintrycket efteråt.
Den lyckas bygga en thriller spänning under filmens gång och Dennis Quaid gör en bra prestation av sin roll som den allt annat än normala förre detta ägaren av huset.
Men storyn är också lite haltande med samma mönster om och om och det är lite svårt att leva sig in i Scott och Annies (de nya husägarna) tillvägagångssätt med problemen de får. Ena stunden är det panik och andra stunden är det inte speciellt bråttom att se till så de har det säkert trots att de inser att det finns faror. 

Men vi summerar upp filmen som en film värd att se, framförallt för Dennis Quaids prestation i filmen. 

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3/5
 Story: 2.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: The Intruder
Svensk titel: The Intruder
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Deon Taylor
Skådespelare: Michael Ealy, Meagan Good, Dennis Quaid, Joseph Sikora, Alvina August, Erica Cerra, Kurt Evans, Carolyn Anderson, Lili Sepe, Raylene Harewood, Chris Shields, Sam Vincent, Caroline Muthoni Muita, Connor Mackay m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 102
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Sverige: 2019-05-03
Releasedatum: 2019-09-02
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Sony Pictures
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop