BRAVE (2012)

Från Pixar Animation Studios, skaparna av Toy Story 3, kommer nu ett storslaget äventyr som utspelas i ett uråldrigt land fyllt av mystik och gamla traditioner. Merida är en skicklig bågskytt med häftigt temperament, och dotter till Kung Fergus och Drottning Elinor. För att hitta sin egen väg i livet bryter Merida en urgammal och helig sed, vilket leder till kaos och raseri i kungadömet. När hon ber en excentrisk gammal klok kvinna om hjälp, går hennes olycksaliga önskan tyvärr i uppfyllelse. De farofyllda följderna tvingar Merida att upptäcka meningen med äkta mod, och hon måste bryta en fruktansvärd förbannelse innan det är för sent. Modig är ett äventyr med oförglömliga karaktärer och

fantastisk animering, denna blu-rayutgåva innehåller dessutom massor med spännande bonusmaterial, inklusive två kortfilmer från Pixar.

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 2.5/5
 Story: 2/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Brave
Svensk titel: Modig
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Tecknat/animerat, Familj, Disney, Pixar, Barn
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Isländska, Norska, Svenska
Regissör: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell
Skådespelare: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, Kevin McKidd, Craig Ferguson, Sally Kinghorn, Eilidh Fraser, Peigi Barker, Steven Cree, Steve Purcell, Callum O’Neill, Patrick Doyle, John Ratzenberger m.fl.
Ljud: Dolby True HD 7.1 (Engelska) Dolby Digital 5.1 (Svenska)
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 93
Inspelningsår: 2012
Biopremiär Sverige: 2012-08-31
Releasedatum: 2012-12-05
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Disney
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop