DRÖMPARKEN (2019)

June, en liten flicka med stor fantasi, gör en otrolig upptäckt – nöjesparken hon alltid drömt om har kommit till liv.
Där finns världens häftigaste berg-och-dalbanor, talande djur och oändlig spänning. Men när problemen hopar sig beger sig June och hennes brokiga skara fluffiga vänner i väg på en oförglömlig resa för att rädda nöjesparkens framtid.
Wonder Park bjuder på massor av skratt och är ett fartfyllt filmäventyr som hela familjen kommer att älska.

Recension:
Wonder Park, eller Drömparken som är den svenska titeln på filmen är en härlig familjefilm som har något att erbjuda för alla åldrar.
Våra yngsta tittare såg filmen som ett stort spännande äventyr och för oss lite äldre innehåller storyn en bra nivå av djup inbakad i äventyret.
Filmen klockas in på 85 minuter vilket känns alldeles lagom när man ska ha en familje-bio kväll med barn som inte alltid kan sitta stilla i en längre film oavsett hur bra den är. 

Bild/Ljud
Vi har kikat på Blu-ray versionen av filmen (släpps även på DVD). Det är en skarp och detaljerad animerad bild vi bjuds på och den använder sig av en stor bredd av färger.
Till ljudet kommer filmen med ett 7.1 ljudspår i Dolby True HD i originalversionen (USA) och i resterande språk får vi ett Dolby Digital ljudspår.
Nämnvärt att notera är att filmen har ytterligare ett engelsk ljudspår utöver originalet i form av ett brittiskt ljudspår. Roligt tycker med valmöjligheterna men vi föredrar det Amerikanska spåret då det håller ett bättre ljudformat. Vi kan inte komma på oss ha sett detta i någon tidigare film heller.
Ljudet är okey, framförallt på originalspråket men vi känner att det kunde ha varit lite vassare med surroundeffekterna. Det finns många scener i filmen som känns skräddarsydda för ett riktigt omslutande ljud men just effekterna runt om oss upplever vi lite nedtonade. 

Till extramaterialet tillhör en del där de steg för steg går igenom hur man ritar några av filmens karaktärer vilket var ett roligt bonusmaterial som gav de yngre en pysselstund. 

Extramaterial Blu-ray: Sing along with June • How to draw Boomer and the Wonder Chimps, Gus the yodelling beaver and more!

Release: Drömparken släpps på DVD och Blu-ray 26/8-2019.

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 3/5
 Story: 4/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Wonder Park
Svensk titel: Drömparken
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Animerat, Äventyr, Komedi, Familj, Barn
Språk: Engelska, Danska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Dylan Brown (Robert Iscove, Clare Kilner, och David Feiss tog över när Brown fick lämna inspelningen men är “uncredited” för sin insatts)
Skådespelare: Brianna Denski, Matthew Broderick, Mila Kunis, Ken Jeong, Jennifer Garner, Norbert Leo Butz, John Oliver,  Sofia Mali, Ken Hudson Campbell, Kenan Thompson, Oev Michael Urbas, Kate McGregor-Stewart, Kevin Chamberlin, Kath Soucie m.fl.
Ljud: Dolby TrueHD 7.1 (Engelska – USA) Dolby Digital 5.1 (övriga ljudspår)
Bild: Widescreen (2.40 : 1)
Speltid (min): 85
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Sverige: 2019-04-12
Releasedatum: 2019-08-26
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Paramount
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop