TAKEN (2008)

Den före detta CIA-agenten Bryan får sig en smärre chock då han ringer sin 17-årige dotter Kim som är på semester i Paris tillsammans med väninnan Amanda. Medan far och dotter talar bryter sig plötsligt iskalla människohandlare in på hotellet och kidnappar de båda kvinnorna. De albanska gangstrarna får dock mer motstånd än vad de räknat med. Bryan är inte en man att leka med och han sätter in hela sin arsenal av effektiva och dödliga knep i kampen att finna Kim och Amanda och straffa deras kidnappare. Bryan har dock bara fyra dygn på sig att hitta flickorna innan de blir sålda till prostitution i ett främmande land och försvinner för alltid. En kapplöpning mot tiden har börjat…

Ratings:

 Picture: 3/5
 Sound: 3/5
 Story: 2/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos Discshop

Andra filmer i serien
Taken 2 (2012)
Taken 3 (2014)

Specifikation
Original titel: Taken
Svensk titel: Taken
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Action, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska ,Norska, Svenska
Regissör: Pierre Morel
Skådespelare: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Jon Gries, David Warshofsky, Holly Valance, Katie Cassidy, Xander Berkeley, Olivier Rabourdin, Gérard Watkins, Famke Janssen, Marc Amyot. Arben Bajraktaraj, Radivoje Bukvic, Mathieu Busson m.fl.
Ljud: DTS HD MA 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 90
Inspelningsår: 2008
Biopremiär Sverige: 2009-03-06
Releasedatum: 2009-05-20

Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop