SUITS: SEASON SEVEN (2017)

När Mike Patrick J. Adams) återvänder till Pearsen Specter Litt och Jessica (Gina Torres) lämnar, måste Harvey (Gabriel Macht) och Louis (Rick Hoffman) lägga duster åt sidan för att försöka hålla firman över vattenytan.

Allt eftersom en ny dynamik utvecklas tar Donna (Sarah Rafferty) och Rachel (Meghan Markle) till djärva drag för att utmana status quo.

Recension:
Här på HSHC är vi till största del fokuserade på filmer som släppts på disc men det händer såklart att vi ser några serier mellan varven så det kan komma att dyka upp en och annan recension på en serie i framtiden här också, med start idag! 

Vi har kikat säsong 7 av serien Suits som ganska nyligen hade release på disc här i Sverige. Serien har sen starten gått att se på Netflix för oss svenskar, även om de ligger längre fram i USA med säsongerna/avsnitten.
Vi började se serien när det endast fanns säsong 1-3 ute och sen dess har vi följt den med de sedvanliga pauserna mellan säsonger. Med säsong 7 blev det vår första säsong vi kikade på disc och ej via streaming (Netflix). 

Det är svårt att gå igenom hela säsongens handling utan att spoila något för den som ej sett säsongen ännu så vi gör vårt bästa för att inte nudda detaljerna för mycket.
Vi fångades in i Suits story ganska så omgående i säsong 1 de kommande 3 säsongerna tyckte vi höll ganska hög underhållning de också.
När vi kom till säsong 6 kände vi att serien hade tappat en hel del av sin charm vi en gång fastnade för och det var kanske dags att släppa serien men som tur var kikade vi in på säsong sju när den släpptes och kan glatt säga att den har hittat tillbaka en hel del! 

Om säsong 6 var spretig och utspelade sig på många olika fronter så har Säsong 7 knutit ihop säcken igen och det är åter på och kring Pearsen Specter Litt Headquarters filmen utgår ifrån.
Rollistan förnyas lite men för mestadel är det “kärnteamet” sakerna kretsar kring, även om maktförhållandena dem sinsemellan har blivit en större del av storyn nu. 

En av de delarna vi saknade mest i den förra säsongen (säsong 6) var Mike’s och Harvey’s jargon och kemi dem två sinsemellan. Det har säsong 7 vässat till igen och är en stor bidragande faktorn till varför vi gillar serien. 

Säsong sju består av 16 avsnitt och på DVD som vi använt oss av finns också en del bonusmaterial som vi rekommenderar att kika på (efter ni sett klart säsongen).
Utan att säga för mycket (men som troligen de flesta redan har koll på p.g.a. ett visst bröllop) så slutar säsongen med vad som ger kommande säsong en stor förändring så det ska bli intressant att se hur serien lyckas med att hålla kvar tittarnas intresse, eller om serien tappar mark vartefter. 

 Ratings:

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Suits Season Seven
Svensk titel: Suits Säsong Sju
Recenserad på: DVD
Genre: Komedi, Drama, TV-Serie
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Skapare: Aaron Korsh
Skådespelare: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres, Christina Cole, Aloma Wright, Amanda Schull m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen (1.78:1)
Speltid (min): 674
Inspelningsår: 2017
Releasedatum: 2019-04-23
Åldersgräns: 15 År
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop