INSTANT FAMILY (2018)

En varm komedi från skaparna av Daddy’s Home. Instant Family inspirerad av en sann historia och handlar om Pete och Ellie som vill bilda familj och ramlar huvudstupa in i tillvaron som fosterföräldrar.
När de får veta att deras perfekta fosterbarn kommer med två syskon på köpet, går de från noll till tre barn över en natt. Nu måste de snabbt lära sig att axla föräldrarollen om de ska lyckas bli en riktig familj.

https://youtu.be/liUb-AWVt3w

Recension:
Nu på måndag släpps Instant Family på Blu-ray och DVD och vi har kikat på Blu-ray versionen.
I huvudrollerna ser vi Pete (Mark Wahlberg) och Ellie (Rose Byrne) som är ett gift par som lyckats bygga upp en bra tillvaro med sina arbeten och sitt hem samtidigt som barnfrågan har blivit satt lite åt sidan.
Efter att diskussionen kommer upp igen och Pete börjar känna att han skulle bli en gammal pappa  om de skulle starta en familj nu, skämtar att de kunde “spara in” några år genom att adoptera ett barn som redan är några år gammal och plötslig finner de sig i en situation där de är på väg att bli fosterföräldrar åt en tonåring. Men det visar sig att deras tänkta fosterbarn kommer med två yngre syskon och plötsligt har deras familj på två personer och en hund växt till en familj på fem!
Det som i början går ganska smidigt under “smekmånaden” växer snabbt till att bli minst sagt problematiskt och rörigt men samtidigt växer “familjens” band allt starkare.

Instant Familys story är egentligen ganska starkt berörande, om hur det ser ut med så många barn som saknar fosterfamiljer och sitter i “systemet” och om familjer som öppnar upp sina dörrar och välkomnar in dem i sin familj. Det skulle kunna bli en ganska tyngande film som man känner mycket för när man tänker på sin egna familj men filmens humor lättar upp hela filmen till den nivån att den både är lättsam att se och otroligt rolig utan att för den delen förminska storyns djup. 

Mycket av humorn går att känna igen sig i om man själv har barn och medan vi skrattar oss igenom filmen växer också storyns dina delar fram.
Kemin mellan Mark Wahlberg och Rose Byrne fungerar mycket bra och hela deras approach hjälper till att hålla filmen på en lättsam ton även i storyns lite mörkare faser. 

Bilden upplever vi som väldigt bra både i skärpa och sett till färger och detaljer och får en mycket stark 3.5/5 i betyg.
Även ljudet håller bra kvalitet där vi har en tydlig dialog och bra dynamik.
Det här är en film som varken sätter bild eller ljud på riktiga hårdtester utan handlar mer om att vara lättsam att se med härlig humor och till det håller både ljudet och bilden en mycket bra nivå.

Vi blev ordentligt underhållna av filmen och vi gillar framförallt hur de lyckats lyfta fram en stark story på ett så lättsamt och många gånger “spot on” komiskt sätt. Att filmen drar inspiration från regissören Sean Anders familjs erfarenheter kring adoption är nog en stor hjälpande faktor i att de lyckats få till filmen så bra både avseende känslorna i familjen under de olika skedena i filmen men också träffsäkerheten i de komiska delarna! 

Extramaterial Blu-ray:
• Deleted & Extended Scenes
• Gag Reel
• Mr. and Mrs. Fix It
• Kid Power
• The Anders Family: The real life inspiration
•  And more!

Extramaterial DVD:
•  Deleted & Extended Scenes
•  Gag Reel
•  Mr. and Mrs. Fix It

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 4/5

Filmen släpps på Blu-ray och DVD 15/7-2019. 

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Instant Family
Svensk titel: Instant Family
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Komedi, Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Sean Anders
Skådespelare: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Gustavo Escobar, Julianna Gamiz, Octavia Spencer, Tig Notaro, Tom Segura, Allyn Rachel, Britt Rentschler, Jody Thompson, Margo Martindale, Julie Hagerty, Michael O’Keefe, Michael O’Keefe m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 7.1
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 118
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2019-02-27
Releasedatum: 2019-07-15
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Paramount
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop