DONNYBROOK (2018)

Tre desperata själar kämpar sig ur en hopplös värld i den här inblicken i USA:s undre värld. Earl är en före detta marinsoldat som vill skapa ett bättre liv åt sin familj.

Angus är en knarklangare som lämnar död och ödeläggelse efter sig. Delia är en plågad kvinna som tänker göra allt för att lämna livet som kriminell bakom sig. I deras värld leder alla vägar till Donnybrook, en match där slagskämpar tävlar om att vinna 100 000 dollar. Det är antingen en sista chans för gottgörelse eller en dödsdom.

Recension:
Donnybrook har nyligen haft release på disc (1/7-19) och vi har kikat på filmen i dess DVD version.
Då Blu-ray versionen håller en högre standard på ljudformatet och bildupplösningen har vi här valt att inte gå in på djupet i dessa två områden utan vi fokuserar mest på filmens story och handling i denna rating. 

Filmen handlar om tre personer med olika grader av kriminelt liv. Earl är en ex soldat som är desperat att förändra sitt och sin familjs liv (bestående av två barn och fru) till det bättre. Han ser sin  bästa chans att kunna göra detta genom att bege sig till Donnybrooks där sista man stående i en fightingmatch tar hem $100.000. Det är allt eller inget som gäller och han är beredd att sätta sitt liv på spel för att förändra familjens framtid. 

Angus och Delia är knarklangare där framförallt Angus lämnar ett spår av döda efter sig. Delia lyckas bryta sig ur Angus förtryck och när hon stöter på Earl ser hon Donnybrook som ett bra ställe att kunna sälja av det knark hon bär med sig i sin väska och med pengarna en chans att komma iväg och starta ett nytt liv. Tillsammans går deras resa mot Donnybrook men Angus är dem på spåren och är beredd att döda alla i hans väg. 

Donnybrook gav oss intrycket av att vara ett drama med en hel del action i sig och visst har den en del brutalitet i sig men det är utan tvekan en drama med en mörk och ganska långsamt skridande story.
För vår del kändes den lite för nedtonad och de mer “artistiska” korta scenerna “utan content” skapade inte ett större intresse till storyn utan upplevdes mer som utfyllning i en redan ganska långsam utveckling.
Filmen får däremot fram den dystra och desperata känslan som storyn bygger sig kring men vi sugs aldrig in i storyn helt och hållet vilket reflekterar vårt betyg på ok film men inte mer. 

Ratings:

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Donnybrook
Svensk titel: Donnybrook
Recenserad på: DVD
Genre: Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska, Engelska för hörselskadade
Regissör: Tim Sutton
Skådespelare: Jamie Bell, Frank Grillo, Michael Agee, Adam Bartley, Chris Browning, Kevin Crowley, James Badge Dale, David Myers Gregory, Rhyan Elizabeth Hanavan, Pat Healy, James Landry Hébert, Michael King, Nathan Neorr, Valerie Jane Parker, Jeff Potts m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1 (på Blu-ray kommer den med DTS HD MA 5.1)
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 98
Inspelningsår: 2018
Biopremiär: 2018-09-07 (Toronto International Film Festival)
Releasedatum: 2019-07-01
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop