LEGO FILMEN 2 (2019) 4K

I den efterlängtade uppföljaren återförenas nu Bricksburgs hjältar i LEGO® FILMEN 2 för ett nytt, actionspäckat äventyr för att rädda sin älskade stad. Den här gången hotas de av LEGO DUPLO-inkräktare från yttre rymden som förstör allt i sin väg snabbare än invånarna hinner bygga upp det på nytt. Kampen för att besegra inkräktarna och återställa lugnet i LEGO-universumet tar Emmet, Lucy, Batman och deras vänner till nya outforskade världar. Det kommer krävas mod, kreativitet och mästarbyggar-skills för att visa hur speciella de verkligen är.

Recension:
Vi startar en ny månad genom att gå in i juli idag och med det är det också release dag för Lego Filmen 2 som släpps i butikerna på 4K UHD, Blu-ray och DVD idag. Här tar vi en review på 4K versionen. 

The Lego Movie släpptes 2014 och sen dess har det släppts en del Lego filmer men det är först nu som The Lego Movie, och Lego figuren Emmet får sin uppföljare.
I The Lego Movie 2 tar filmen upp där ettan slutade och denna gången blandas LEGO DUPLO in i storyn. Med två yngre barn med så passade detta utmärkt eftersom den ena leker med LEGO och den andra med DUPLO och för dem var filmen mycket bra och storyn blev ett bra äventyr.
För oss lite äldre tyckte vi inte storyn nådde riktigt lika högt som i den första filmen men den har fortfarande en hel del roliga scener och skämt som kan glida de yngre tittarna förbi men som gör filmen mer underhållande även för de vuxna som sitter med.

Bild – Ljud
De tidigare Lego filmerna (The Lego movie 2014, The Lego Batman Movie 2017, The Lego Ninjago Movie 2017) har alla kommit med mycket bra bild och The Lego Movie 2 fortsätter med den trenden. 4K versionen som vi fokuserar på i denna review har en mycket bra bild och kommer med HDR. Även om filmen bygger på lego figurer och klossar som är ganska “simpla” föremål så finns det gott om detaljer i bilden, tar vi huvudpersonen Emmet t.ex. kan man se texturerna kring hans hår, och i “kläderna” som är målade på en lego figur går detaljer till visat slitage.
Även färgerna i filmen gillar vi. Det är ett brett färgspektrum som visas upp och med HDR får vi bra “pop” i bilden.

Till ljudet har vi Dolby Atmos i Engelska (original versionen) men filmen har även svenskt, finskt, danskt och norskt tal och i dessa versioner är det dolby digital som gäller.
Atmos mixen är bra och engagerande. Det är ganska mycket svepande effekter och explosioner för att vara en barnfilm vilket alltid är roligt att se för oss äldre också. Takhögtalarna i Atmos – setup’en använd också bra här.

Kombinationen av bra bild och ljud blir för oss den största positiva aspekten av The Lego Movie 2 och även om storyn inte kändes lika spännande för oss äldre så bjuder filmen ändå på en hel del underhållning både för vuxna och barn så den passar väldigt bra som en filmkväll för hela familje.

Extramaterial:
4K UHD: Deleted Scenes • They Come In Pieces: Assembling The Lego Movie 2 • Music Video And More!

DVD & Blu-ray: They Come In Pieces: Assembling The Lego Movie 2

Release:
Filmen har release idag 1/7-19 och släpps på 4K UHD, Blu-ray och DVD.

Ratings:

 Picture: 4.5/5
 Sound: 4/5
 Story: 3/5

På Disc:
4K ULTRA HD
hos CDON eller Discshop
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDONDiscshop eller

Andra filmer i serien
LEGO: Filmen (2014)

Specifikation
Original titel: The Lego Movie 2: The Second Part
Svensk titel: Lego Filmen 2
Recenserad på: 4K UHD
Genre: Animerat, Action, Äventyr, Familj, Barn
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Mike Mitchell
Skådespelare (röster): Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish, Stephanie Beatriz, Alison Brie, Nick Offerman, Charlie Day, Maya Rudolph, Will Ferrell, Jadon Sand, Brooklynn Prince, Channing Tatum, Jonah Hill, Richard Ayoade m.fl.
Svenska röster: Linus Wahlgren, Linda Ulvaeus, Adam Fietz, Kayo Shekoni m fl
Ljud: Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1 Swedish, Dolby Digital 5.1 Danish, Dolby Digital 5.1 Norwegian, Dolby Digital 5.1 Finnish
Bild: Widescreen (16:9) 4K UHD HDR
Speltid (min): 107
Inspelningsår: 2019
Biopremiär Sverige: 2019-02-08
Releasedatum: 2019-07-01
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Warner Home Video
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop