BEAUTIFUL BOY (2018)

Den framgångsrike journalisten David har alltid försökt ge sin älskade son allt han behöver. Men vare sig David eller Nics mamma Vicki kan hindra sonen från att börja experimentera med crystal meth.
När missbruket är ett faktum ger sig David och Vicki i kast med något av det svåraste föräldrar kan utsättas för.
Hur ska de nå fram till sin son, och kommer de att lyckas besegra den demon som tagit över honom både fysiskt och psykiskt?

Recension:
Vi kör en till film med Steve Carell i huvudrollen. Denna gång ett fullt ut drama som sätter en tyngande story på tillvaron.
Carell spelar David, en far som kämpar med sin son Nics (Timothée Chalamet) drogberoende.
Filmen är baserad på två böcker, den ena skriven av David och den andra skriven av Nic som skildrar deras kamp mot drogerna.

Det är en slitsam story som inte bara går in på hur det är för en person som är mitt uppe i ett beroende utan också hur detta beroende påverkar alla personer runt omkring.
I Filmen får vi följa Nics resa, från det att han första gången inte kan dölja det för sin familj, till en kämpig lång resa för hela familjen.
Timothée Chalamet gör en riktigt bra roll som Nic och han får stöd från Steve Carell som gått in i rollen helt och hållet, här smiter inga komedi repliker ut som i filmer vi är mer vana att se honom i. Tillsammans får de fram känslorna, allt mellan glädje, desperation, hopp, oro, förtvivlan och kärlek gungar fram och tillbaka genom hela filmen.
Vi måste också nämna Maura Tierney som har en närvarande roll genom filmen och förmedlar en hel del även om hon mest står lite i bakgrunden till huvuddelen som spelar ut sig mellan Nic och hans far.

Ljud och Bild
Båda delarna är okey utan att utmärka sig något speciellt. Här är det handlingen och känslorna som är huvuddelen av filmen. Handlingen utspelar sig ett tag tillbaka i tiden, vi ser det bland annat på teknologin med stora datorer (skärmar) och gamla mobiltelefoner, en tid innan smartphones existerade och filmens bild har också ”tonats” ner för att matcha tidseran.

Beautiful Boy är ett mycket starkt drama som skildrar på ett mycket ärligt sätt ett väldigt aktuellt ämne. Den är något långsam i sitt tempo men förmedlar känslorna väl ut till tittarna och känns aldrig tråkig. Hade vi fått önska något hade det varit ett lite större slut på filmen.

Ratings:

 Picture: 3/5
 Sound: 2.5/5
 Story: 4/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Beautiful Boy
Svensk titel: Beautiful Boy
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Felix Van Groeningen
Skådespelare: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Jack Dylan Grazer, Oakley Bull, Christian Convery, Amy Aquino, Carlton Wilborn, Stefanie Scott, Marypat Farrell, Timothy Hutton, Amy Forsyth, Kue Lawrence, Brandon James Cienfuegos, Cheska Corona m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (1.85:1)
Speltid (min): 120
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2019-01-11
Releasedatum: 2019-05-27
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Scanbox 

 Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop