HOLMES AND WATSON (2018)

Holmes och Watson slår sina huvuden ihop för att lösa ett mord i Buckingham Palace. Snart inser de att de endast har 5 760 minuter på sig att lösa fallet? annars står drottningen på tur.

Recension:
Will Ferrell tar sig an rollen som den berömde detektiven Sherlock Holmes, vid hans sida har vi John C. Reilly som Dr.Watson. Det är alltså samma duo som i t.ex. Step Brothers från 2008. 

Har ni koll på Ferrell har ni också koll på nivån av humorn som brukar följa han genom sina filmer och Holmes & Watson är inget undantag. Här bladas det friskt mellan satir och ”överdrivet löjlig” humor.
Är det din smak på komedi och känner att mer är lika med bättre så är Holmes & Watson absolut för dig.
För vår egen del känner vi att ribban för humor är satt både lite väll lågt och barnsligt, men också för utdraget vilket medför att en rolig scen hinner gå för djupt in i humorn och tappar sin förta roliga infallsvinkel.
Även om storyn rinner på i en ganska bra takt gör dessa ”utdraga” skämt att filmen fastnar i en hel del sidospår innan storyn går vidare.

Bild & Ljud
Filmens ljud är av bra kvalitet och vi upplever ljudet både detaljerat och högupplöst med en ren dialog i sig.
När vi kommer till bilden så står den, för oss, för den vassaste aspekten i filmen. Det finns en del effekter som inte ser så verkliga ut, t.ex fallet från taket i öppningsscenen (no spoilers om vem osv) men det går tydligt med filmens nivå av humorn och känns som ett aktivt beslut att lägga upp  effekterna på detta sätt. 

Vi har kikat på blu-ray versionen och detaljerna i bilden är riktig bra, det märks kanske framförallt i porträtt scener där vi kommer nära ansiktena och kan urskilja hudens yta väldigt bra. Detta går rakt igenom hela filmen och ger filmen en väldigt klinisk ren bild som vi göra hade sett flera filmer nå upp till.

Slutsatsen vi drar av filmen är att du behöver uppskatta denna slags humor, filmen innehåller för mycket av den varan för att kunna lägga de delarna åt sidan och fokusera på storyn. Är det däremot precis i din smak har du en 90min lång skrattfest att se fram emot! 

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3/5
 Story: 2/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Holmes & Watson
Svensk titel: Holmes & Watson
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Äventyr, Komedi, Crime
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Etan Cohen
Skådespelare: Will Ferrell, John C. Reilly, Rebecca Hall, Rob Brydon, Kelly Macdonald, Lauren Lapkus, Pam Ferris, Ralph Fiennes, Hector Bateman-Harden, Codie-Lei Eastick, Laura Stevely, Layla Rose Boyce, Sadie Newman, Harry Baxendale, Ella Bright m.fl.
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 90
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2019-01-02
Releasedatum: 2019-05-13
Åldersgräns:  11 År
Distributör: Sony
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop