THE UPSIDE (2017)

Småkriminelle Dell (Kevin Hart) har blivit villkorligt frigiven och behöver ett jobb. Phillip Lacasse (Bryan Cranston) är en rullstolsbunden mångmiljonär som behöver hjälp med i stort sett allt av en personlig assistent – ett jobb som Dell motvilligt söker.
Dell väntar sig som vanligt ett rungande nej, men Phillip behöver lite förändring i vardagen och han överrumplas av Dells sarkastiska humor och beslutar därför att ge honom jobbet. ”

Recension:
Inspelad under 2017 har denna film lite tid på sig innan den nått ut på marknaden men förra veckan var det svensk release för filmen på disc och vi tog oss an den med blandade känslor.
Då det är en ”remake” på den franska filmen The Intouchables (2011) – (En Oväntad Vänskap svensk titel) som vi tyckte var riktigt bra och som gjorde sig känd världen över för sin story.
Skulle verkligen en remake i Americans tappning kunna bidra med något positivt? 

Första scenen drar igång och det börjar precis som en kopia av The Intouchables och vi känner hur förhoppningarna sjunker en aning. Men efter introt hoppar man 6 månader bak i tiden, precis som i filmen från 2011 och från här byggs filmen upp och skapar sina egna ben att stå på.
Ja, filmen är på många delar väldigt lik, men har på ett bra sätt vägt av storyn med skapandet av sina egna starka sidor. 

Kevin Hart växer på oss och har en stor bidragande faktor i att filmen får en mer humoristisk sida att komma fram och trots att det i stora svängar är samma story vi ser så känns filmen intressant precis som om man inte har koll på storyn och den bjuder på ganska mycket skrattande. 

Även om det är en remake på en nu klassisk modern film så vill vi inte sätta dem i en shootout mot varandra. De är helt enkelt två helt olika känslor som filmerna förmedlar och The Upside går in för att bjuda på en underhållande, väldigt rolig, feelgood känsla där alvaret får ligga i underkant men utan att passera den delikata linjen till att alvaret och storyn blir till larv. 

Ljudet och bilden är helt okey men sticker inte ut som banbrytande på något sätt. Vi rekommenderar att luta er tillbaka och njuta av en rolig filmkväll med The Upside och har ni sett The Intouchables, försök att inte väga filmerna mot varandra utan gå in för att bara njuta av underhållningen som framförallt Kevin Hart levererar! Och har ni inte sett The Intouchables rekommendera vi såklart att ni sätter upp den på er watchlist också, den är också väl värd en titt! 

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3/5
 Story: 4/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: The Upside
Svensk titel: The Upside
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Komedi, Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Neil Burger
Skådespelare: Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman, Aja Naomi King, Jahi Di’Allo Winston, Genevieve Angelson, Golshifteh Farahani, Tate Donovan, Julianna Margulies, Suzanne Savoy, Michael Quinlan, James Georgiades, Rachel Christopher, Diego Aguirre, Fernando Mateo Jr. m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (1.85:1)
Speltid (min): 125
Inspelningsår: 2017
Biopremiär USA: 2019-01-11
Releasedatum: 2019-05-06
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Scanbox
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop