TÅRTGENERALEN (2018)

TÅRTGENERALEN är en varm, rolig men också lite vemodig berättelse, baserad på verkliga händelser. I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P (Mikael Persbrandt) för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig.

Mini Recension:
Med en härlig presentation levererar Filip & Fredrik en pricksäker film där skratten aldrig är långt borta. Mikael Persbrandts roll som Hasse P fungerar för oss mycket bra i filmen och det är kring honom och hans galna idéer filmen centrerar sig. 

Inbakat i det hela finns en fin story, och med lite självgod humor berättas storyn om Köping och några av dess invånare på ett mycket underhållande sätt. 

Filmen är absolut värd en titt.

Ratings:

 Picture: 3/5
 Sound: 2.5/5
 Story: 4.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Tårtgeneralen
Alternativ titel: The Cake General
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Komedi, Drama, Svenskt
Språk: Svenska,
Undertext: Arabiska, Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson
Skådespelare: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas Von Brömssen, Agnes Lindström Bolmgren, Jens Ohlin, Ben Lundqvist, Cecilia Frode, Jesper Barkselius, Joel Wallón, Peter Apelgren, Jonas Lundqvist, Jan Mybrand, Dee Ayuba, Daniel Lundberg, Lennye Osbeck, Markus Krunegård m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.39:1)
Speltid (min): 101
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2018-03-07
Releasedatum: 2018-07-23
Distributör: SF
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop