BLINDSPOTTING (2018)

Med bara tre dagar kvar av sin skyddstillsyn är Collins frihet inte långt borta. Men hans bundsförvant Miles gör det svårt att hålla sig i skinnet.
De sista 72 timmarna under övervakning blir en odyssé av oväntade händelseförlopp, där Collin ständigt finner sig själv ofrivilligt i centrum.
Skriven av huvudrollsinnehavarna Daveed Diggs och Rafael Casal är Blindspotting en träffsäker dramakomedi på galenskapens rand, om en vänskap som sätts på prov och vad som krävs för att bli en bättre människa.

Recension:
Med tre dagar kvar på sin villkorliga dom är Collin (Daveed Diggs) inte långt ifrån att kunna starta ett nytt liv.
Det visar sig dock vara svårare än man kan tro, speciellt när man har en barndomsvän som är expert på att dra till sig trubbel.

Blindspotting är skriven av de två huvudrollerna i filmen, vännerna Daveed Diggs och Rafael Casal som båda gör en bra skådespelarinsats utöver en bra story.
Tillsammans med regissören Carlos Lopez Estrada som gör sin långfilmsdebut har de lyckats skapa en fängslande film som både har humor och allvar i en skön mix. 

Stora frågor som är högaktuella i vår tid tas upp så som racism, rättsväsendet, övervåld från poliser, vänskap, den stora skillnaden på samhällsklasserna och hur vi har en vana av att döma människor alldeles för snabbt utan att skapa oss en riktig uppfattning utan mer gå på ”inbyggda” eller inlärda fördomar.
Filmen känns modern och tacklar dessa stora frågor på löpande band och stundtals känns den väldigt djup samtidigt som det bjuds på en hel del underhållning också. 

Receptet går hem hos oss och filmens speltid på drygt 1,5 timmar sveper förbi ovanligt snabbt och när eftertexten börjar rulla har filmen lämnat oss med en hel del tänkvärda frågor att reflektera över. 

Bild&Ljud
Blu-ray versionen som vi har kikat på inför denna review har en bra kvalité överlag. Scener filmade på dagstider och framförallt utomhus ser riktigt bra ut, medans vi hade önskat lite bättre detaljer i en del mörkare scener. 

På ljudfronten levererar den svenska Blu-ray versionen en DTS HD MA 5.1 mix vilket är lite synd då filmen från början har en Dolby Atmos mix, vill du åt den mixen säljer i skrivande stund Discshop den importerade versionen som innehåller detta men då tappar du svensk text.
Ljudet har en detaljrikedom när det kommer till bakgrunden av var scenerna utspelar sig, men det vi uppskattade allra mest här var filmens soundtrack som håller en härlig takt och passar in bra i filmen!

Vi ser fram emot vad de två vännerna kan komma att hitta på i framtiden för efter denna film är det helt klart att de borde slå sig ner och börja skriva en till. 

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 4/5
 Story: 4.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Blindspotting
Svensk titel: Blindspotting
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Comedy, Crime, Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Carlos López Estrada
Skådespelare: Daveed Diggs, Rafael Casal, Janina Gavankar, Jasmine Cephas Jones, Ethan Embry, Tisha Campbell-Martin, Utkarsh Ambudkar, Kevin Carroll, Nyambi Nyambi, Jon Chaffin, Wayne Knight, Margo Hall, Ziggy Baitinger, Leland Orser, Travis Parker m.fl.
Ljud: DTS HD Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (1.85:1)
Speltid (min): 95
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2018-12-07
Releasedatum: 2019-04-08
Åldersgräns: 15 År
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop