MISSION OF HONOR (2018)

Det är 1940 och Storbritannien står ensamma i Europa mot tredje rikets framfart. I en betydande luftstrid för att behålla territoriet, tar Britterna – till en början motvilligt – hjälp av en grupp piloter från polska luftvärnet. Det är en hjälp som ska visa sig oumbärlig, när dessa polska piloter uppenbarar sig som de främsta i sitt nya land. Baserad på den sanna berättelsen om hur en polsk skvadron i Storbritanniens flygvapen slogs för sin ära, och britternas frihet.

Recension:
Mission Of Honor, eller Hurricane som är dess internationella titel, har en verklighetsbaserad och laddad story som lyfter fram de polska piloternas insatser i Engelska RAF under andra världskriget.
Med denna starka story dras man in i filmen som vi tycker är ganska bra i sin helhet men vi saknar några bitar.
Ljud/Bild
Det finns en hel del flygscener i filmen, många av dem under krigsförhållanden med närkontakt med fiendes plan. Det bäddar för nästan skräddarsydda lägen att låta ljudet få briljera men det tas inte riktigt till vara på.
Vi får en del svepande effekter runt om och genom att uppmixa DTS HD MA 5.1 ljudspåret till DTS Neural:X kan vi få med takhögtalarna för en extra dimension men vi får inte fram en så detaljerad ljudbild med tryck i som vi hade önskat här. 

På bildsidan håller filmen en okey standard i vanliga scener utan att utmärka sig till att känna wow känslan men tyvärr hänger inte flygscenerna med här. CGI effekterna känns ganska bleka och eftersom det är en stor del av filmen som spenderas kring flygande plan blir vi påminda om detta filmen igenom. Med standarden på dagens CGI effekter kan det se riktigt bra ut men här är det alldeles för tydligt att det är skapat i en dator.

Till sitt försvar kostar bra effekter pengar och budgeten på denna film är långt under genomsnittet för stora filmer från Hollywood och med de resurser de har haft har de ändå lyckats skapa en ganska bra film om man bortser från dessa delar.
Det är synd denna film inte kunde fått en större budget att jobba med, storyn hade varit värt det, men det är som det är och vi ser ändå positivt på att de valt en story som lyfter fram en allmänt ganska okänd historisk insatts. 

Ratings:

 Picture: 2.5/5
 Sound: 3/5
 Story: 3.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Hurricane
Svensk titel: Mission Of Honor
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Action, Drama, Krig
Språk: Engelska (En del polska)
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: David Blair
Skådespelare: Iwan Rheon, Milo Gibson, Stefanie Martini, Krystof Hádek, Marcin Dorocinski, Manuel Klein, Raphael Desprez, Rosie Gray, Emily Wyatt, Robert Portal, Andrew Sweet, Marc Hughes, Graham Padden, Teresa Mahoney, Jamie Langlands m.fl.
Ljud: DTS HD Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 103
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Polen: 2018-08-17
Releasedatum: 2019-04-08
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop