ARIZONA (2018)

Denna mörka komedi utspelar sig mitt under bostadskrisen 2009 i USA och följer Sonny (Danny McBride), en missnöjd husägare och Cassie (Rosemarie DeWitt), en ensamstående mamma och kämpande mäklare vars liv spårar ur när hon bevittnar ett mord. När den instabila Sonny dyker upp på Cassies kontor börjar allt gå åt pipan. Trots att Sonny hävdar att han är “en väldigt snäll människa” slår han henne medvetslös, kidnappar henne och drar med sig henne på sin impulsiva våldsrunda.

Recension:
Med en humor inspirerad ur ganska vridna mörkare händelser som går över the top sticker Arizona ut från den mer mainstream komedin bland filmer. Vi får också en liten dos av thriller i storyn men den är relativt svag och vi skulle nog själva kategorisera den som en ren komedi.

Handlingen är lite för enkel för att få till utan att tappa det mesta av de seriösa aspekterna och rör sig framåt en aning för långsamt och för upprepande  för vår smak.

Ljudet är tydlig i dialogerna men ganska avskalad i sin helhet och sätter aldrig högtalarna riktigt på prov och bilden har lite samma feeling. Detaljerna är okey men färgmässigt går den åt det lite blekare hållet som ifs passar till filmens varmare location men skapar också aldrig något riktigt tillfälle att imponera.

Är du på jakt efter en lugn kväll där du inte vill dras in i storyn för mycket och bara ha lite underhållning kan denna film passa in och det hjälper om du gillar lite mörkare komedi där mycket av humorn ligger i de stora svängarna filmen tar ut. 

Ratings:

 Picture: 2.5/5
 Sound: 2/5
 Story: 1.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Arizona
Svensk titel: Arizona
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Komedi, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska, Engelska för hörselskadade
Regissör: Jonathan Watson
Skådespelare: Danny McBride, Rosemarie DeWitt, Lolli Sorenson, Luke Wilson, Elizabeth Gillies, Kaitlin Olson, David Alan Grier, Travis Hammer, Kevin Wiggins, Audrey Walters, Angelique Midthunder, Brett Cole, Vivian Nesbitt, Joe Berryman, Larry Glaister m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 85
Inspelningsår: 2018
Biopremiär USA: 2018-08-24
Releasedatum: 2019-03-18
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop