THE DIRT (2019)

Musiken gjorde dem till superstjärnor, men kändisskapet hade en väldigt mörk baksida. Bygger på Mötley Crües bästsäljande självbiografi.

Recension:
Baserat på boken med samma namn (som också är läsvärd) nådde filmen ”The Dirt” världen över med sin release förra veckan på Netflix. 

Skådespelarna som tar sig an bandmedlemmarna i Mötley Crüe gör det bra och filmen är lika vild som bandets ryckte.
Gott om bra låtar flyter förbi med en fartfylld story som ibland kan kännas lite hoppig men filmen har ändå en röd tråd igenom sig.
Vi gillar inslaget av att ”bandmedlemmarna” berättar sin story till tittarna istället för att filma den helt som en biografisk film, det passar in och öppnar upp filmen för lite mer lättsamhet och komedi. 

Vi uppskattar att Netflix har lagt in ett Dolby Atmos spår på filmen och ljudkvalitet är helt okey men vi hoppas The Dirt får en release på blu-ray senare också då det trots allt är ganska stor skillnad på ljudkvalitet på en stream vs disc. 

 

Ratings:

 Picture: 3/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 4/5

Finns på Netflix

Specifikation
Original titel: The Dirt
Svensk titel: The Dirt
Recenserad på: Netflix UHD
Genre: Biografi, Drama, Komedi
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: Jeff Tremaine
Skådespelare: Machine Gun Kelly, Douglas Booth, Daniel Webber, Iwan Rheon, Kathryn Morris, Vince Mattis, Mark Ashworth, Avis-Marie Barnes, Trace Masters, Matthew Underwood, Brittany Furlan, Alyssa Marie Stilwell, Aaron Jay Rome, Erin Ownbey m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 107
Releasedatum Netflix Sverige: 22/3-19.
Åldersgräns: 18 År
Distributör: Netflix