NIGHT SCHOOL (2018)

Den framgångsrike säljaren Teddy (KEVIN HART) får sparken efter att han oavsiktligt satt fyr på sin arbetsplats, och måste tillbaka till skolbänken för att kunna få jobb igen.
Men det finns två stora hinder: Carrie (TIFFANY HADDISH), en lärare som inte tolererar en förvuxen klassclown på sina lektioner, och Stewart (TARAN KILLAM), Teddys gamla fiende från högstadiet, som nu är rektor och gör allt för att underkänna honom.
Alla skolregler bryts när de möts i en kamp full av slagfärdighet, upptåg och lärdomar för livet. Välkommen till Night School!

Recension:
Night School handlar om Teddy (Kevin Hart) som efter att förlorat sitt jobb behöver återvända till skolan för att via kvällskurser ta sin examen och kunna skaffa ett nytt jobb. Han försöker hålla det hemligt för sin flickvän eftersom han tror hon inte kommer vilja vara med honom om hon får reda på att han inte riktigt är den framgångssaga som han spelat på.
Väl tillbaka i skolan visar det sig att rektorn för skolan nu är en gammal klasskamrat som Teddy inte gick ihop med. Även hans lärare visar sig bli en utmaning där ingen mutning fungerar som planerat. 

Storyn tycker vi känns alldeles för svag i denna film, men den tar ikapp en del på att Kevin Hart är ganska rolig och kan man se förbi storyn så blir filmen en ganska rolig film att se på och passar speciellt bra om man bara är ute efter en enkel film att hänga med i som bjuder på skratt. 

Skådespeleriet är väldigt fokuserat kring Kevin Hart (Teddy) men får också hjälp från en bra insatts av Tiffany Haddish (Carrie) som spelar Teddys lärare. 

Blu-ray utgåvan innehåller ett DTS:X ljudspår vilket vi var positiva över att se och även om filmen inte har några direkt stora actionscener eller liknande för att sätta ljudet på sin spets tillför DTS:X spåret ändå med en del positiva delar. Bl.a. gillar vi hur ljudet fördelas i högtalarna på disco scenerna där musiken går in i takhögtalarna och skapar en större ljudbubbla. 

På det stora hela är detta en ganska rolig film, som både har bra ljud och bildkvalitet men storyn upplevs lite för oinspirerad. Det blir en väldigt passande film att se en kväll när man bara vill koppla av till något roligt utan att känna att man måste hänga med i storyn fullt ut för att inte tappa bort sig i filmen. 

 

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 2/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Night School
Svensk titel: Night School
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Komedi
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska, Engelska för hörselskadade
Regissör: Malcolm D. Lee
Skådespelare: Kevin Hart, Tiffany Haddish, Rob Riggle, Romany Malco, Taran Killam, Megalyn Echikunwoke, Al Madrigal, Mary Lynn Rajskub, Keith David, Anne Winters, Fat Joe, Ben Schwartz, Yvonne Orji, Bresha Webb, Jeff Rose m.fl.
Ljud: DTS:X
Bild: Widescreen (2.39:1)
Speltid (min): 111
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2018-10-12
Releasedatum: 2019-03-25
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop