OUTLAWS (2017)

99% av alla motorcyklister är laglydiga medborgare. Det här handlar om den sista procenten. I de kriminella MC-gängens laglösa värld råder strikta hierarkier och hederskodex. Men när familjen kommer i kläm sätt även dessa regler ur spel, i denna thriller om brödraskap, lojalitet och förräderi.

Recension:
Med disc-release i måndags (25/3-19) på svenska marknaden är denna film alldeles färsk och vi hade inga som helst förväntningar eller förhoppningar när vi gick in för att se denna.
Filmen är från Australien och den goda australienska dialekten charmar oss samtidigt som vi inser att det är en vara vi inte ser (eller snarare hör) mycket av på dagens filmer.  Varför? den är ju verkligen helskön!
Kopplingarna till de första MadMax filmerna sveper förbi i våra tankar, och till viss del finns det en del likheter här. 

Stöttepelare kring filmen är väldigt basic, det märks att det inte är en stor budget film. Bortsatt från en del motorcyklar är det inte mycket rekvisita och till skillnad från MadMax är det ingen fokus på stunts eller stora explosioner.
Handlingen är ändå intressant och filmen växer på oss under tidens gång.
Vi kommer dock inte över att storyn går för snabbt framåt och lämnar en känsla av att det är för mycket intriger som aldrig får spelas ut helt till sitt slut och att de har fått kämpa med att hålla filmen inom sina 90 minuter.

Den hade faktiskt passat ganska bra som en mindre serie (6-8 avsnitt) istället med lite djupare delar där vi får mer tid att komma in i hela dynamiken mellan de olika personerna och deras maktkamp.
Visserligen hade det blivit en ”kopia” av Sons Of Anarchy men vi tror den hade varit sevärd.

Och jo, trots detta är filmen sevärd och något de fått till bra är slutet.
Gillar du serien Sons Of Anarchy och samtidigt vill ha en liten känsla av MadMax med den unge Mel Gibson (när han fortfarande hade en Australisk dialekt) så kan detta vara precis rätt film för kvällen! 

Ratings:

 Picture: 2.5/5
 Sound: 3/5
 Story: 3.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Outlaws
Alternativ titel: One percent
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Crime
Språk: Engelska (Australienska)
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Stephen Mccallum
Skådespelare: Ryan Corr, Abbey Lee, Simone Kessell, Josh McConville, Matt Nable, Aaron Pedersen, Sam Parsonson, Eddie Baroo, Aaron Fa’aoso, Jacqui Williams, Adam T Perkins, Soa Palelei, Daniel Pantovic, Moodi Dennaoui, Alex Arco m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 92
Inspelningsår: 2017
Biopremiär Australien: 2018-10-18
Releasedatum: 2019-03-25
Åldersgräns:  15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop