SPRINGSTEEN ON BROADWAY

Bruce Springsteen berättar personliga anekdoter från sitt liv, och spelar akustiska versioner av sina största hits i en intim enmansshow.

Recension:
Springsteen on Broadway är en närgående ”konsert” med Bruce Springsteen. Ensam på scen får vi följa hans tillbakablickar från sitt liv, från litet barn, hans familj och hans vänner till där han är idag. Låtarna som spelas blandas med en hel del prat och ger mer insyn i hur vissa låtar kom till eller vad de handlar om och bortsatt från ett kort gästande av hans fru spelas alla låtar solo av Bruce själv, ibland på gitarr, ibland munspel och ibland på pianot. 

Det är riktigt roligt att Netflix har börjat komma med en del konserter och denna sticker ut och är väldigt personlig och intim.
Tyvärr finns det ett ”men” med i bilden. För oss är ljudet det absolut viktigaste när det kommer till konserter på film och vi kunde inte komma över att detta hade kunnat låta så mycket bättre med ett bättre ljudspår. Ljudet varierar i volym då Bruce går mellan mickar vilket inte gör så mycket, det går hem tiden att följa vad han pratar om men de fina låtarna han spelar saknar kraft i det komprimerade ljudformatet vi får ut vilket drar ner hela upplevelsen en hel del. 

Helt klart värd att se, speciellt om du gillar Springsteen men kommer denna ut på disc senare rekommenderar vi att köpa och se den via det istället då det lär vara en helt annan upplevelse.
På bildfronten kan vi sticka in med att bilden var helt acceptabel.

I slutändan är det ändå en riktigt ärlig föreställning med bra musik.

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 3/5
 Story: 4/5

Finns på Netflix

Specifikation
Original titel: Springsteen On Broadway
Svensk titel: Springsteen On Broadway
Recenserad på: Netflix
Genre: Musik, Konsert, Dokumentär, Biografi
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: Thom Zimny
Ljud: Dolby Digital
Bild: Widescreen (16:9)
Speltid (min): 153
Inspelningsår: 2018
Releasedatum Netflix Sverige: 2018-12-16