SORRY TO BOTHER YOU (2018)

Telefonförsäljaren Cassius Green lär sig ett magiskt knep för att nå framgång på jobbet. Han blir snabbt befordrad och dras med i en girighetsspiral utan slut. Boots Riley har hyllats för sin bestialiska regidebut som bjuder på skarp satir, vanvettig humor och helt obeskrivliga vändningar. I huvurollerna syns Tessa Thompson (Dear White People, Westworld, Thor: Ragnarök), Lakeith Stanfield (Get Out, Atlanta) och Armie Hammer (Call Me by Your Name).

Recension:
Vi var inte helt säkra på vad för slags film vi gett oss in på med Sorry To Bother You, från trailern såg det mest ut som en lovande komedi men listningen som Sci-Fi/Fantasy når inte riktigt fram där.
Filmen börjar också som en komedi och relativt non-fantasy tonat. Cassius Green spelad av Lakeith Stanfield leder oss igenom starten från arbetslös till att få ett jobb som telefonförsäljare. Jobbet startar inte speciellt bra men när han hittar sin ”vita röst” tar karriären fart och filmen har sina roliga stunder med en story som är helt okey. Filmatiseringen av hans arbete är både fräscht och roligt med hans förflyttning från sitt skrivbord in till samtalets mottagare och hans försäljarröst bjuder till lite mer komedi på sitt så udda utstickande sätt. 

Fortsättningen av filmen drar mer iväg mot Sci-fi / Fantasy hållet och den ganska kontrollerade storyn spinner loss.
I vår smak går det för snabbt ifrån första delen av filmen och lämnar bakom sig en story som hade gått att utveckla och hålla rolig mycket längre.
Tittar vi lite djupare i handlingen är den röda tråden ändå lite djupare än vad filmen utstrålar.
Ekonomisk obalans, var går gränsen till slaveri och är det värt en framgångsrik karriär på andras bekostnad är några av de frågor vår huvudroll ställs inför.
Ljud/Bild
Med storyn som kändes lite svag står musiken i filmen för kontrasten och känns väldigt uppåt. Den tar plats redan från start och gör så filmen igenom.
Det är inte en film full av ljudeffekter så filmens soundtrack har fått ta större plats och gör det med bravur och håller ihop filmen på ett bra sätt, med en hel del bas som håller rytmen!
På bildfronten har vi inte så mycket att poängtera. Den ser bra ut utan att riktigt imponera men effekterna vid telefonförsäljningen är smart genomförd och gör en annars normal scen till ganska rolig!

Ratings:

 Picture: 3/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 2.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Sorry To Bother You
Svensk titel: Sorry To Bother You
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Komedi, Fantasy, Sci-Fi
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Boots Riley
Skådespelare: LaKeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler, Omari Hardwick, Terry Crews, Kate Berlant, Michael X. Sommers, Danny Glover, Steven Yeun, Armie Hammer, Robert Longstreet, David Cross, Patton Oswalt, Lily James, Forest Whitaker m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 106
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2018-11-02
Releasedatum: 2019-03-04
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Universal
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop