DUMMA MEJ 3 (2017)

Illumination, skaparna bakom filmsuccéerna, Dumma mej, Dumma mej 2 och Minioner, är tillbaka för ett nytt äventyr med Gru, Lucy och deras charmiga döttrar – Margo, Edith och Agnes – och såklart minionerna. Efter att Gru fått sparken från antiskurkligan efter misslyckandet att tillfångata Balthazar Bratt, den nya skurken som hotar mänskligheten, hamnar han i en svår identitetskris. Men när en mystisk främling informerar Gru om att han har en tvillingbror som desperat vill följa i sin tvillings fotspår, återupptäcker en före detta superskurk hur härligt det känns att vara ond.

Recension:
Historien om Gru och hans familj fortsätter i den tredje filmen om ”Dumma Mej” och precis som de två tidigare är det underhållning för både stora som små tittare.
Bilden är jämförbar med de tidigare filmerna vilket är ett gott betyg då de tidigare har varit av bra kvalitet och vi hade inte förväntat oss något annat än minst det samma även här. 

Vad som däremot har blivit bättre är ljudet. Dels upplever vi en större dynamik i ljudet som ger mer detaljer och sedan är även musiken i filmen mer integrerad med filmens story och vi får en del klassiska stora gamla låtar med i filmen, riktigt roligt för oss äldre som kollar tillsammans med barnen.
Vad som där emot känns som en liten dropp mot de tidigare filmerna är storyn. Den är på inget sätt dålig, så förstå mig rätt här. De två första filmerna hade en härlig story som gick hem både hos vuxna och barn, andra filmen överraskade kanske till och med lite med att hålla minst lika bra story som den första så det är inte allt för förvånande att det kanske skulle droppa av lite nu. För de yngre verkar storyn fungera lika bra men vi äldre upplever att det känns lite framtvingat, man har kommit upp med att Gru har en tvilling och de blir mycket fram och tillbaka om sina identiteter och sin uppväxt, lite för mycket fokus på det i vårt tycke. 

Med det sagt är filmen fortfarande absolut sevärd och har en hel del underhållning, bildkvalitet gillar vi skarpt och det lite extra piffet i ljudet är välkommet!

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 4/5
 Story: 3/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
3D Blu-ray hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
Dumma Mej (2010) Recenserad Här
Dumma Mej 2 (2013) Recenserad Här
Minioner (2015) Recenserad Här

Specifikation
Original titel: Despicable Me 3
Svensk titel: Dumma Mej 3
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Tecknat/Animerat, Familj, Barn, Komedi
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Portugisiska, Spanska, Svenska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Portugisiska, Spanska, Svenska, Engelska för hörselskadade
Regissör: Kyle Balda, Pierre Coffin, Eric Guillon
Skådespelare: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Nev Scharrel, Pierre Coffin, Steve Coogan, Julie Andrews, Jenny Slate, Michael Beattie, Andy Nyman, Adrian Ciscato, Brian T. Delaney m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 90
Inspelningsår: 2017
Biopremiär Sverige: 2017-06-28
Releasedatum: 2017-11-13
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Universal (Sony)

Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop