KINGSMAN – THE GOLDEN CIRCLE (2017)

I nya actionkomedin Kingsman: The Golden Circle står våra hjältar, vars yttersta mål är att hålla världen säker, inför en ny utmaning. När deras huvudkontor förstörs hålls världen gisslan och de upptäcker att det finns en allierad spionorganisation i USA som heter Statesman.
Tillsammans med den nya spionorganisationen sätts deras styrka och intelligens på prov.
Allt för att lyckas besegra deras gemensamma fiende och slutligen kunna rädda världen.
Något som verkar ha blivit vardagsmat för Eggsy?

Recension
Med den första filmen från 2014 fick vi ett trevligt förvånande intryck av filmen som blandar humor med action och vi liknade den med en James Bond och Austin Powers film.
Med uppföljaren Kingsman: The Golden Circle fungerar liknelsen fortfarande om än har det städats upp lite och fått lite mer seriös touch men vi kan långt ifrån kalla den seriös fullt ut.
Eggsy står fortfarande som huvudrollen och nu väntas ett större uppdrag efter att hans team på Kingsman blivit måltavlor från en ny världsskurk.
Effekterna är fortsatt bra med hög standard och slow motion scenerna ger extra utrymme till att highlighta de tekniska movesen i fightingscenerna. 

Vi valde att se denna film från iTunes via en Apple TV 4K ut till vårt biorum vilket gav en väldigt bra bild med fina färger och bra detaljer.
Då vi kör upp bilden på en relativt stor skärm ser man även snabbare delar som inte är i fokus och det fanns stunder filmen igenom där vi upplevde att de använt sig av någon ”Tilt Shift” funktion av radial typ. För att förklara det närmare – Skärpan kunde sitta knivskarpt i ansiktet men allt runt om började tappa fokus och i vissa tillfällen kändes det som det var för mycket, t.ex. när vi ser Egssy skarpt och hans skor är alleles suddiga i en helt vanlig ”shot” stående still.
Detta är något som definitivt märks mer när man kör ut bilden på en stor duk och inte alls lika störande när man ser på en mindre tv, och oskärpa i sig är inget konstigt, det kan helt enkelt förhöja upplevelsen men just i denna film såg vi det på ett ganska ovanligt använt sett och vi är inte helt övertygade om att det är bästa valet av dess användning. 

Över till ljudet, här har vi en Dolby Atmos mix våra högtalare får jobba med och filmen bjuder på en hel del actionscener med avancerade CGI och slowmotion som ger utrymme till att låta ljudet få spela en stor roll i att bredda upplevelsen vilket fungerade bra.
Det är också en del musik med i filmen som matchar in mycket bra på filmens känsla och utan att sticka ut allt för mycket kan vi inte annat än att hålla med om att ljudet är bra här.

Hur håller den sig då mot vår första film? Ja, helt klart sevärd och rolig och även om mycket av känslan sitter kvar från den första filmen har lite tappats på vägen och vi får nog säga att ettan är lite bättre men oavsett så är detta en trevlig, enkel, avslappnad film att kika på som rekommenderas att ta en titt på (efter att man sett den första). 

Ratings:

 Picture: 3.5/5
 Sound: 4/5
 Story: 3/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
KINGSMAN: The Secret Service (2014) Recenserad här

Specifikation
Original titel: KINGSMAN: The Golden Circle
Svensk titel: KINGSMAN: The Golden Circle
Recenserad på: iTunes (4K & Dolby Atmos)
Genre: Action, Äventyr, Komedi
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska, Engelska för hörselskadade
Regissör: Matthew Vaughn
Skådespelare: Taron Egerton, Edward Holcroft, Gordon Alexander, Mark Strong, Hanna Alström, Calvin Demba, Thomas Turgoose, Tobi Bakare, Julianne Moore, Keith Allen, Tom Benedict Knight, Colin Firth, Michael Gambon, Sophie Cookson, Björn Granath,  m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (2.39:1)
Speltid (min): 141
Inspelningsår: 2017
Biopremiär Sverige: 2017-09-22
Releasedatum: 2018-02-05
Åldersgräns: 15 År
Distributör: Fox

Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON