DUMMA MEJ 2 (2013)

Nu när den ständigt företagsamme Gru har lämnat sitt liv som superbrottsling för att ta hand om Margo (MIRANDA COSGROVE), Edith (DANA GAIER) och Agnes (ELSIE FISHER) har Gru, Dr. Nefario (RUSSEL BRAND) och Minionerna lite tid över.

Men precis när Gru har börjat anpassa sig till rollen som förortspappa, knackar en ultra-hemlig organisation, som jobbar med att bekämpa ondskan runt om i världen, på dörren. Nu är det upp till Gru och hans nya partner, Lucy Wilde (KRISTEN WIIG), att ta reda på vem som är ansvarig för ett spektakulärt brott och ställa honom inför rätta. För vem är mer lämpad än världens största ex-skurk för att ta fast den som tänker ta över den rollen…

Recension:
Det är inte lätt att följa upp en bra första film med en lika stark andra men Dumma Mej 2 har lyckats! Filmen har fått ändra lite riktning nu när Gru har blivit förälder och inte längre är inne på den kriminella banan. Istället så har storyn på ett smart sett vänt på allt och nu handlar det om att sätta dit skurkarna istället för att vara en. Smart drag som fungerar, känslan av den första filmen sitter kvar i den andra också och filmen är underhållande för både oss äldre som för våra yngre tittare.
Precis som i den första håller filmen också bra kvalitet på bilden och ljudet bjuder lika så upp till underhållning.
En mycket bra uppföljare helt enkelt så gillade ni den första lär ni tycka om denna också! 

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 3.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
3D Blu-Ray hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
Dumma Mej (2010) Recenserad Här
Minioner (2015)
Dumma Mej 3 (2017)

Specifikation
Original titel: Despicable Me 2
Svensk titel: Dumma Mej 2
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Tecknat/Animerat, Familj, Barn, Komedi
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Chris Renaud, Pierre Coffin
Skådespelare: Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Russell Brand, Ken Jeong, Steve Coogan, Elsie Fisher, Dana Gaier, Moises Arias, Nasim Pedrad, Kristen Schaal, Pierre Coffin, Chris Renaud, Nickolai Stoilov m.fl.
Ljud: DTS HD MA
Bild: Widescreen (16:9)
Speltid (min): 89
Inspelningsår: 2013
Biopremiär Sverige: 2013-06-26
Releasedatum: 2013-11-06
Åldersgräns: 7 År
Distributör: Universal

Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON