THE EQUALIZER (2014)

McCall har lagt sitt mystiska förflutna bakom sig men avbryter sin självvalda förtidspensionering för att skipa rättvisa mot de som ger sig på de svaga.

Recension:
The Equalizer sticker ut lite gran bland action filmer genom att inte enbart lägga fokus på just action.
Här har vi en bra story som får tid att bygga upp vilket i detta fall gav oss mer intresse och mer förståelse för filmens karaktären. 

Denzel Washington gör en övertalande insatts i sin rollfigur och det mer genomtänkta spåret i filmen är uppfriskande och ger ett lite större djup än enbart spela på action rakt igenom.
Visst får vi actionscener här med, och de håller måttet bra men fokusen ligger ändå mer på hela storyn än de största fightscenerna vilket för oss är största charmen i denna film.
Vi valde att se denna via iTunes där vi får 4K och Dolby Atmos ljudspår.

Bilden upplever vi som mycket bra med gott om detaljer även om filmen drar åt det lite mörkare hållet och inte direkt är någon film att briljera med ett helt färgspektrum vilket också passar bra in på hela storyn.

Ljudet var som sagt i Dolby Atmos, då det är via stream når vi inte riktigt samma kvalitet som på disc men vi är glada över Atmos spåret och ljudet låter bra och har en del extra utstickande Atmos scener som höjer inlevelsen i filmen.

Vi ser varmt fram emot att se uppföljaren The Equalizer två när den släpps på disc på Måndag (21/1-2019) och vi hoppas vi kommer få mer av denna mer balanserade känsla av action och story!

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 3.5/5
 Story: 4/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
The Equalizer 2 (2018)

Specifikation
Original titel: The Equalizer
Svensk titel: The Equalizer
Recenserad på: iTunes (4K, Dolby Atmos)
Genre: Action, Crime, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Antoine Fuqua
Skådespelare: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Haley Bennett, Bill Pullman, Melissa Leo, David Meunier, Johnny Skourtis, Alex Veadov, Vladimir Kulich, E. Roger Mitchell, James Wilcox, Mike O’Dea, Anastasia Mousis Sanidopoulos m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 132
Inspelningsår: 2014
Biopremiär Sverige: 2014-09-26
Releasedatum: 2015-02-16
Åldersgräns:  15 År
Distributör: Universal (Sony)
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop