DEADPOOL (2016)

Den tidigare legosoldaten Wade Wilson antar alter egot ”Deadpool” efter att ett misslyckat experiment gett honom helande krafter.
Rustad med de nya förmågorna och ett udda sinne för svart humor tar vår tids coolaste och hårdaste antihjälte upp jakten på mannen som förstörde hans liv.

Recension:
Vi har sett en glimt av Ryan Reynolds och hans karaktär Wade/Deadpool i tidigare X-Men men med filmen Deadpool kopplar vi näst intill bort X-Men och får en relativt fristående filmserie i vad som än så längre resulterat i två filmer med DeadPool.

Filmen skiljer sig också markant från X-Men serien, här är det stort fokus på komedi och Reynolds är som en läckande toa med allt som kommer ur munnen på honom. Något som också resulterat i att båda filmerna blivit klippta en del,
Även om det sprutar ut trams från DeadPools mun är filmen allt annat än trams. Här ligger det bakom gott om tanke och filmerna har marknadsförts stort och fått mycket publicitet.

Lite annorlunda, men med en stor slev av underhållning summerar vår upplevelse ganska bra när vi sätter oss ner och kikar på DeadPool från 2016. Filmen är både underhållande i sin story men framförallt bjuder huvudrollen på en hel del roliga skratt samtidigt som vi får en riktigt bra ljudmix.
4K versionen bjuder på en Dolby Atmos ljudmix medan vi på Blu-ray får nöja oss med ett DTS 7.1, lite synd då ljudet är så bra men samtidigt visar det att vi inte alltid behöver de objektbaserade mixarna för att njuta. 

Även bilden är hög kvalitet på, DeadPools dräkt visar upp riktig detaljrikedom och effekterna i filmen är både stora och bra.

En film som känns som en avstickare från mängden och ger både bra underhållning och stor ljudupplevelse är i våra ögon ett bra recept! 

Ratings:

 Picture: 4/5
 Sound: 4.5/5
 Story: 3.5/5

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
Blu-Ray 2 Year Anniversary Edition (Steelbook) hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien:
X-Men (2000) Recenserad här
X-Men 2 (2003) Recenserad här
X-Men: The Last Stand (2006) Recenserad här
X-Men Origins: Wolverine (2009) Recenserad här
X-Men: First Class (2011) Recenserad här
The Wolverine (2013) Recenserad här
X-Men: Days Of Future Past (2014) Recenserad här
X-Men: Apocalypse (2016)
Logan (2017)
DeadPool 2 (2018)

Specifikation
Original titel: DeadPool
Svensk titel: DeadPool
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Action, Äventyr, Komedi, Sci-Fi, Marvel
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Tim Miller
Skådespelare: Ryan Reynolds, Karan Soni, Ed Skrein, Michael Benyaer, Stefan Kapicic, Brianna Hildebrand, Style Dayne, Kyle Cassie, Taylor Hickson, Ayzee, Naika Toussaint, Randal Reeder, T.J. Miller, Isaac C. Singleton Jr., Morena Baccarin m.fl.
Ljud: DTS HD Master Audio 7.1
Bild: Widescreen (2.39:1)
Speltid (min): 108
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-02-12
Releasedatum: 2016-06-27
Åldersgräns:  15 År
Distributör: Fox
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop