THE LEGO NINJAGO MOVIE (2017)

The Lego Ninjago Movie

Lloyd (Dave Franco), gymnasieelev om dagen och Green Ninja om natten, kastas ut i ett äventyr i kampen om NINJAGO®-staden tillsammans med sina vänner som alla är hemliga ninjakrigare!
Med den kloka Master Wu (Jackie Chan) som ledare måste ninjakrigarna bekämpa den ondskefulle krigsherren Garmadon (Justin Theroux). Den värsta typen någonsin, som även visar sig vara Lloyds far.

Recension
Precis som med de tidigare Lego filmerna finns det något som gör en glad när man kollar på dessa. Animationerna är riktigt bra gjorda och bilden bjuder till en stund av beundran, ganska komiskt när man tittar på en film som är uppbyggd med klossar och Lego-gubbar.

The Lego Ninjago Movie håller med andra ord hög kvalitet nät det kommer till bilden, och det bjuds också på en massa färger som ger ett extra lyft i tittandet.

Vad vi saknade lite här var en gripande story. För de små fungerade storyn utan problem men för oss äldre kändes den lite tråkig och snudd på seg efter ett tag. Vi drar lätt jämförelser till Lego Batman Movie och kanske är det för att vi gillar de ”riktiga” Batman filmerna som lyfter den lite extra, skämten blir lite roligare och helheten lite bättre?

Det finns roliga stunder i denna film också, och trots att vi inte binder oss helt till den är den sevärd och den verkar framförallt gå hem hos våra yngre vilket kanske är en av de viktigaste delarna i en sådan här film.

Ljudet bjuder på en del effekter och vi placerar dem över medel för dagens barnfilmer. Vi såg denna via iTunes och fick nöja oss med 5.1 ljud men den kan vara värd att se igen nu i höst när nya IOS kommer ut till Apple TV och filmen troligen får en kostnadsfri uppdatering till Dolby Atmos ljudet. Köper du den på disc kan du få tillgång till Dolby Atmos ljudet via 4K versionen och även om filmen inte är en topp rating kan vi se ett värde i att gå på 4K versionen ändå då bilden håller hög kvalitet och för det nämna ljudspåret.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop
Filmen finns även i en 3D utgåva (observera att det krävs 3D kompatibel utrustning)

Andra filmer i serien
The Lego Movie (2014)
The Lego Batman Movie (2017) Recenserad här

Specifikation
Original titel: The Lego Ninjago Movie
Svensk titel: The Lego Ninjago Movie
Recenserad på: iTunes 4K
Genre: Action, Äventyr, Fantasy, Tecknat/animerat, Familj, Barn
Språk: Svenska/Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: Charlie Bean, Paul Fisher
Skådespelare: Jackie Chan, Dave Franco, Fred Armisen, Kumail Nanjiani, Michael Peña, Abbi Jacobson, Zach Woods, David Burrows, Alex Kauffman, Justin Theroux, Ali Wong, Garret Elkins, Todd Hansen, Doug Nicholas, Charlyne Yi m.fl.
Svenska Röster: Mikael Regenholz, Jamil Drissi, Jonas Bane, Matilda Smedius m.fl.

Ljud: Dolby Digital 5.1 (iTunes) Dolby Atmos (4K)
Bild: Widescreen 2.40:1 4K UHD HDR
Speltid (min): 101
Inspelningsår: 2017
Biopremiär Sverige: 2017-09-22
Releasedatum: 2018-02-05
Åldersgräns: 7 år
Distributör: Warner Home Video
Link to CDON
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop
Link to discshop