X-MEN: THE LAST STAND (2006)

X-Men The Last Stand

Man har funnit ett botemedel mot mutanter vilket hotar att förändra historien för evigt.
För första gången har mutanterna nu ett val: att fortsätta leva med sina krafter trots att det isolerar dem från omvärlden, eller ge upp mutantkrafterna och bli vanliga människor.

Den omvälvande möjligheten tvingar dem alla att ta ställning, att antingen ge upp det som gör dem unika för att passa in, för att kunna vara med dem de älskar, för att slippa leva under ständig förföljelse. Eller slåss för rätten att vara dem de är.

Konflikten mellan de goda och mindre goda änglarna i människans natur vars öde kommer att förändra världen enormt gör att det inte finns någon återvändo.
Det är tveksamt om total seger är möjlig, men stor uppoffring kommer att krävas och eftersom mångas öden hänger på några få måste ställning tas.

Recension
X-Men The Last Stand är tredje filmen i serien om X-Men och denna gång får storyn stå mer i fokus i filmen istället för som vi upplevde i 2:a filmen – vara en transportfilm inför nästa.
Ett krig står på gränsen till att bryta ut när det tagits fram ett ”botemedel” för mutanter, en räddning för många men ett hot för andra, båda bland de ”goda och onda” mutanterna.
Vår favorit Wolverine får vi inte lika mycket insyn i denna gång, men helheten i storyn är stabilare och drar åt ett gemensamt fokus.

Bild
Blu-ray versionen håller bra och effekterna har blivit större och bättre i filmen.
Ljud
Båda föregående filmerna imponerade med sin ljudmix och ljudeffekter och det är inget fel på effekterna i denna heller, men de känns som det tonats ned en aning denna gången. Med tanke på att filmen har många explosioner och krigande scener är det lite oväntat att effekterna inte tryckts på ännu lite mer denna gången men det finns fortfarande en hel del som får högtalarna att uttrycka sig.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
X-Men (2000) Recenserad här
X-Men 2 2003) Recenserad här
X-Men Origins: Wolverine (2009)
X-Men: First Class (2011)
The Wolverine (2013)
X-Men: Days of Future Past (2014)
DeadPool (2016)
X-Men Apocalypse (2016)
Logan – The Wolverine (2017)

Specifikation
Original titel: X-Men: The Last Stand
Svensk titel: X-Men: The Last Stand
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Action, Äventyr, Fantasy, Marvel
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Brett Ratner
Skådespelare: Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart, Famke Janssen, Anna Paquin, Kelsey Grammer, James Marsden, Rebecca Romijn, Shawn Ashmore, Aaron Stanford, Vinnie Jones, Ellen Page, Daniel Cudmore, Ben Foster m.fl.
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 104
Inspelningsår: 2006
Biopremiär Sverige: 2006-05-24
Releasedatum: 2009-04-22
Åldersgräns: 11 år
Distributör: SF (Fox)
Link to CDON
Link to CDON
Link to discshop
Link to discshop