THE GAMBLER (2014)

The Gambler

Jim Bennett är en universitetslärare som lever ett hemligt dubbelliv med höga insatser vid spelbordet.
När han tvingas låna pengar av en gangster försätter han sina nära och kära i fara.
Jim kämpar mot klockan och söker sig till den undre världen där han får satsa högre än någonsin tidigare för att inte förlora allt.

Recension
The Gambler är enligt oss en av de där filmerna där man inte nödvändigtvis får ut så mycket extra av att spela upp den på en stor duk, med ett surroundsystem påkopplat.

Filmen har en ganska slow feeling till sig utan att kännas långsam och tråkigt, den är faktiskt ganska intressant att följa desto längre in i filmen vi kommer och att det inte finns mycket ljudeffekter mm att prata om gör inget i just en sådan här film.

Mark Wahlberg som spelar huvudrollen gör en bra insatts att förmedla en ganska sorglig person och det är väldigt mycket screen time på honom i denna filmen, men även det känns passande i sammanhanget.

Något utöver det vanliga kan vi inte säga att denna film är för oss men den är helt klart sevärd och varför inte en kväll på semestern på en surfplatta eller en liten tv?

Filmen finns att se via Netflix Sverige men går såklart också att köpa på disc, länkar till det finner du som vanligt längre ner på sidan.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: The Gambler
Svensk titel: The Gambler
Recenserad på: Netflix
Genre: Drama, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Svenska, Danska, Finska, Norska
Regissör: Rupert Wyatt
Skådespelare: Mark Wahlberg, George Kennedy, Griffin Cleveland, Jessica Lange, Omar Leyva, Omar Leyva, Brie Larson, Chil Kong, Michael Kenneth Williams, Da’Vone McDonald, Amin Joseph, Cjon Saulsberry m.fl.
Ljud: Dolby Digital, DTS HD – MA (på disc)
Bild: Widescreen 2.40:1)
Speltid (min): 111
Inspelningsår: 2014
Biopremiär Sverige: 2015-01-02
Releasedatum: 2015-06-01
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Paramount