HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN (2016)

Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Allan Karlsson och hans vänner är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. När Allan en dag bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen.
Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA.
I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

Recension
Ett år har gått sedan Allan och hans vänner kom över 50 miljoner och stack till Bali. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann presenterade Sverige 2013 för Allan Karlsson, gubben som hade levt ett alldeles överdrivet roligt och häpnadsväckande liv. Filmen var en rolig resa genom hans liv med mycket humor.

I uppföljaren får vi se nya tillbakablickar från hans liv men handlingen har lite mer fokus i nutid och jakten på ett gammalt läskedrycksrecept, en jakt som aktiverar både CIA, ryssar, ligister och Allan och hans vänner.

Filmen är ganska rolig men når inte riktigt upp i samma klass som den första. Lite av det magiska återblickarna i hans liv saknas här men det bjuds fortfarande på en del skratt.

Vi hade lite svårt att höra Allan prata vid några tillfällen, ett par ord som trillade oss förbi oförstådda men berodde mer på att det är lite sladdrigt snack från en 101-åring snarare än dåligt ljud i filmen.
Bilden upplevdes också bra utan att varken briljera eller brista på något sätt.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
Hundraåring som klev ut genom fönstret och försvann (2013)

Specifikation
Original titel: Hundraettåringen som smet från notan och försvann
Svensk titel: Hundraettåringen som smet från notan och försvann
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Komedi
Språk: Svenska
Undertext: Danska, Finska, Isländska, Norska, Svenska
Regissör: Felix Herngren, Måns Herngren
Skådespelare: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Shima Niavarani, Jens Hultén, Svetlana Rodina Ljungkvist, Eric Stern, Ralph Carlsson, Colin McFarlane, Eleanor Matsuura, Georg Nikoloff, Jay Simpson, Crystal the Monkey, David Schaal, Valentin Smirnitskiy m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (16:9)
Speltid (min): 108
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-12-25
Releasedatum: 2017-05-08
Åldersgräns: 11 år
Distributör: Disney