FIFTY SHADES FREED (2018)

Fifty Shades Freed

Nygifta Christan och Ana omfamnar till fullo sin komplicerade relation och sitt lyxiga liv i tron om att de mörka skuggorna från deras förflutna är långt borta.
Precis innan hon axlar sin roll som Mrs Grey och han slappnar av i den ovana stabiliteten uppkommer nya hot som kan riskera deras lyckliga slut innan det ens har börjat.

Recension
Fifty Shades Freed är den tredje filmen i serien.
Om den andra skrev vi att den upplevdes lite som en hållplats mellan den första och väntan på den tredje, så blev tredje filmen det lyft vi hade hoppats på?
Kort sagt – Nej.

Vi hoppar in i deras bröllop och kort därefter börjar problemen som ska sätta deras förhållande på prov. Men allting går snabbt, för snabbt för oss. Det är inte svårt att hänga med i svängarna på något sätt, storyn känns lite för utstakad och förutsägbar men framförallt blir filmen ganska ytlig och ger inte händelserna en chans att bli djupare.
För en film med mycket känslor i storyn så utnyttjas just känslorna väldigt lite här.

Vi trodde den tredje filmen skulle hitta lite mer djup och utveckla mer från första filmen men den placerar sig för oss lägst i rangordningen av Fifty Shades filmer.

Vad den däremot använder sig bra av är precis som de tidigare ett livligt soundtrack med mycket musik rakt igenom och som faktiskt blir det som ger mest känsla i denna filmen.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
Fifty Shades of Grey (2015) recenserad här
Fifty Shades Darker (2017) recenserad här

Specifikation
Original titel: Fifty Shades Freed
Svensk titel: Fifty Shades Freed
Recenserad på: iTunes 4K
Genre: Drama, Romantik
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: James Foley
Skådespelare: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Eloise Mumford, Rita Ora, Luke Grimes, Victor Rasuk, Max Martini, Jennifer Ehle, Marcia Gay Harden, Bruce Altman, Arielle Kebbel, Callum Keith Rennie, Robinne Lee, Brant Daugherty m.fl.
Ljud: Dolby Digital (iTunes) DTS X på Bluray och 4K Disc
Bild: Widescreen 2.40:1 4K
Speltid (min): 110
Inspelningsår: 2018
Biopremiär Sverige: 2018-02-09
Releasedatum: 2018-06-11
Åldersgräns: 15år
Distributör: Universal (Sony)