LIVE BY NIGHT (2016)

Live By Night

Joe Coughlin (Oscarsbelönade®* BEN AFFLECK) lever sitt liv i den undre världen, men liknar inte alls de gangstrar han vägrar att arbeta för – han är uppriktig och har en stark uppfattning om rättvisa.
Tillsammans med sitt skoningslösa gäng lämnar Joe Boston och beger sig till Tampa för att ge igen för det han utsatts för. Men trots att hämnden är ljuv har den ett högt pris.

Recension
Live By Night utspelar sig i USA mellan de två världskrigen, under en period när alkohol förbjöds och maffia stod för distributionen.
Filmen är regisserad av Ben Affleck och det är också han som gestaltar huvudpersonen Joe Coughlin, en mycket bra roll får vi tilläga.
Storyn är ett intressant drama som är tillräckligt händelse full för att aldrig gå över till att kännas långsam och grå.

Vi blev mycket positivt imponerade över bilden som bjuder på knivskarpa bilder och även mycket detaljer i mörkare scener.
Blu-ray versionen innehåller Dolby Atmos ljudspåret som hängde med bra i surround effekter men som kändes lite blek i det övre lagret och vi fick inte mycket användning av takhögtalarna i denna film tyvärr.

Live By Night överraskar oss positivt och känns som en film som fått lite sämre omdömen än vad den förtjänar och vi väljer att sätta en relativt klar 4:a av 5 på denna där svagaste punkten är Atmos spåret.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Live By Night
Svensk titel: Live By Night
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Drama, Crime
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Ben Affleck
Skådespelare: Ben Affleck, Scott Eastwood, Elle Fanning, Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Sullivan, Anthony Michael Hall, Brendan Gleeson, Titus Welliver, Chris Messina, Chris Cooper, Max Casella, Derek Mears, J.D. Evermore, Robert Glenister m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen 16:9
Speltid (min): 128
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2017-01-20
Releasedatum: 2017-06-05
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Warner Home Video