GOING IN STYLE (2017)

GOING IN STYLE

Morgan Freeman, Michael Caine och Alan Arkin spelar de gamla kompisarna Willie, Joe och Al som bestämmer sig för att ta saken i egna händer när deras pensionsutbetalningar fryser inne. För att kunna betala sina räkningar och hjälpa nära och kära bestämmer de sig för att riskera allt och råna banken som roffat åt sig deras pengar.

Recension
Freeman, Caine och Arkin bjuder på en komedi i lite äldre tappning med en ganska rak story och utan att sett den tidigare får man lite känslan av att man vet vad som kommer. Men den blir inte sämre för det, tvärtom är den ganska enkel att se på och det finns flera roliga bitar i den.

Allt är dock inte bara komedi. Vi följer tre äldre män som arbetat hela sina liv och nu står i ekonomiska besvär i sin pension och filmen lyser ljus på en ganska tråkig verklighet för många. Stundtals känns den lite väl dyster för att vara en komedi men på det stora hela är det ändå en rolig film.
Kemin mellan de tre huvudkaraktärerna fungerar väldigt bra och bilden av att de känt varandra länge är det ingen tvekan i.
Det känns dock som vi sett karaktärerna förr. Kanske mest så med Morgan Freeman där allt känns väldigt familjärt och vi får aldrig några överraskningar från hans roll på både gott och ont.

Filmen lämnar lite nostalgi från komedier från förr och använder komedin i tre piga äldre herrar bra och passar till en lättsam filmkväll.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Going In Style
Svensk titel: Going In Style
Recenserad på: Netflix
Genre: Komedi
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: Zach Braff
Skådespelare: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Josh Pais, John Ortiz, Jorge Chapa, Matt Dillon, Joey King, Maria Dizzia, Christopher Lloyd, Ann-Margret, Anthony Chisholm, Siobhan Fallon Hogan, Seth Barrish, Jeremy Bobb m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.40:1)
Speltid (min): 120
Inspelningsår: 2017
Biopremiär Sverige: 2017-04-07
Releasedatum Blu-ray/DVD: 2017-08-14
Releasedatum Netflix: 2018-01-31
Åldersgräns: 15 år