NOW YOU SEE ME 2 (2016)

Now You See Me 2

The Four Horsemen är tillbaka för ett andra svindlande äventyr och lyfter ribban för scentrolleriet till nya höjder i ett rafflande vågspel som för dem världen runt.
Ett år efter att ha lurat FBI och vunnit publikens gunst med sina magiska Robin Hood-spektakler dyker illusionisterna upp igen för att göra en comebackföreställning i hopp om att avslöja en teknologimagnats oetiska metoder.
Mannen bakom deras försvinnandenummer är ingen annan än Walter Mabry, ett högteknologins underbarn som hotar The Four Horsemen till att genomföra deras mest omöjliga kupp hittills. Magikernas enda räddning är att utföra en sista häpnadsväckande show för att rentvå sig själva och avslöja hjärnan bakom det hela.

Recension
Ett år har gått sen The Four Horsemen genomförde sin stora kupp i filmen Now You See Me (2013). Nu börjar de trötta på att ligga lågt och vill slå på stort igen. Men allt går inte som planerat och de finner sig i ett spel med osäkra regler och vem drar i trådarna?

Uppföljaren går ut större och med mer effekter och bygger vidare från den första filmen så har ni ej sett ettan rekommenderar jag att man ser den först.

Vi saknar lite av ”enkelheten” i den första filmen men storyn i uppföljaren upplevs ändå ganska genomarbetad. Vi har tappat en del av mysteriet som man fick följa i den första, även om man inte har koll på hur allt kommer att gå upplevs filmen som lite stramare i sina linjer och mer utstakad.

Fortfarande sevärd men nåt inte riktigt upp till den första är vår slutsats här!

Rating

Köp filmen på:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop (import)
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos  Discshop (import)

Andra filmer i serien
Now You See Me (2013) Recenserad här

Specifikation
Original titel: Now You See Me 2
Svensk titel: Now You See Me 2
Recenserad på: Netflix
Genre: Action, Äventyr, Komedi
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: Jon M. Chu
Skådespelare: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Michael Caine, Morgan Freeman, Daniel Radcliffe, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan, Jay Chou, Sanaa Lathan, David Warshofsky, Tsai Chin, William Henderson, Richard Laing, Henry Lloyd-Hughes  m.fl.
Ljud: Dolby Digital (Blu-ray DTS HD MA 5.1)
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 129
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-06-15
Releasedatum Disc: 2016-10-24
Releasedatum Netflix Sverige: 2018-03-31
Åldersgräns: 11 år
Distributör: Nordisk Film