NOW YOU SEE ME (2013)

Now You See Me

Den stora magigruppen The Four Hoursmen, ledd av den karismatiske Michael Atlas (Jesse Eisenberg), utför ett par högteknoliska magishower. De förbluffar publiken genom att först utföra ett bankrån på en annan kontinent och för att sedan ge publiken alla pengarna.

FBI-agenten Dylan Hobbs (Mark Ruffalo) är fast besluten att sätta fast magikerna, men att stoppa dem visar sig vara svårare än väntat. Dylan tvingas att arbeta tillsammans Interpolagenten Alma Vargas (Melanie Laurent), som han hyser stor misstro till.

I desperation vänder han sig till den berömde magikern Thaddeus Bradley (Morgan Freeman), som hävdar att bankrånet utfördes med hjälp av maskerade personer och videotricks.
Dylan och Alma är dock överens om är att magikerna måste ha en extern kontaktperson, och att hitta honom eller henne är nyckeln till att stoppa magikergängets brottsvåg.

Recension
Magi handlar om vilseledning, tajming, planering, spänning, överraskning och historia.
I Now You See Me får vi följa 4 magiker som blir ”rekryterade” till att gäcka polisen och begå fräcka kupper mitt på scen.
För oss som gillar ”riktig” magi är det kanske lite för ont om sådant i filmen men historian är bra upplagd och spänningen finns filmen igenom som utvecklar sig till ett enda stort magiskt trick.
Vinklingen gör att filmen är sevärd och storyn är ganska så bra genomtänkt.
Now You See Me och uppföljaren med samma namn följt av nummer 2 finns båda att streama via Netflix Sverige utöver att köpa på disc om man föredrar det.

Rating

På Disc
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos Discshop (import)

Andra filmer i serien
Now You See Me 2 (2016)

Specifikation
Original titel: Now You See Me
Svensk titel: Now You See Me
Recenserad på: Netflix
Genre: Thriller, Mysteri, Crime
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: Louis Leterrier
Skådespelare: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Mélanie Laurent, Michael Caine, Michael Kelly, Michael Kelly, David Warshofsky, José Garcia, Jessica Lindsey, Caitriona Balfe, Stephanie Honoré m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1 (DTS 5.1 på Blu-ray)
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 115
Inspelningsår: 2013
Biopremiär Sverige: 2013-07-10
Releasedatum Netflix: 2017-10-31
Releasedatum Disc: 2013-11-13
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Nordisk Film