KINGSMAN: THE SECRET SERVICE (2014)

Kingsman: The Secret Service

En superhemlig underrättelsetjänst rekryterar en småkriminell kille med potential till sitt stenhårda träningsprogram för blivande agenter. Samtidigt dyker det upp ett hot mot världen som skapats av ett galet teknikgeni.

Recension
Kingsman: The Secret Service är en skön film att slå sig ner till och bara följa med i. Vi får en bra mix av humor, action, realistiskt och orealistisk story och är ett ypperligt bra exempel på att en film inte alltid behöver vara 100% seriös och verklighetstrogen för att uppskattas.

Med en blandning av ”James Bond” och ”Austin Powers” får vi både en dos av stil och humor med högt i tak. Storyn och ärkeskurkens plan är orealistiskt men bygger ändå på mer än bara en ”over the top” idé och är ganska lätt att acceptera i filmens sammanhang. Det som känns lite överdrivet är The Bad Guys (Samuel L Jackson) insatts men ger samtidigt en stor kontrast till Eggsy och Kingsman sällskapet.

Ljudupplevelsen är okey med bra fart och en del effekter men upplevs inte ha fått lika fria händer som filmen själv. Bilden är också bra och stunts och actionscener håller bra standard och har samma feeling som filmen och gifter sig bra ihop.

Det är en överraskande rolig film att se och självklart blir det en rating på uppföljaren inom kort också.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien:
KINGSMAN: The Golden Circle

Specifikation
Original titel: Kingsman: The Secret Service
Svensk titel: Kingsman: The Secret Service
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Action, Äventyr, Komedi
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Matthew Vaughn
Skådespelare: Colin Firth, Samuel L Jackson, Michael Caine, Taron Egerton,  Mark Strong, Jonno Davies, Jack Davenport, Alex Nikolov, Samantha Womack, Mark Hamill, Velibor Topic, Sofia Boutella, Geoff Bell, Jordan Long  m.fl.
Ljud: DTS 7.1 HD MA
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 129
Inspelningsår: 2014
Biopremiär Sverige: 2015-01-30
Releasedatum: 2015-06-22
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Fox