JUSTICE LEAGUE (2017)

Justice League

I nya superhjältefilmen JUSTICE LEAGUE tar Batman hjälp av sin nyfunna kamrat Diana Prince, mer känd som Wonder Woman, för att möta ännu större fiender.
Tillsammans jobbar de effektivt för att bygga ett team av superhjältar.
Trots detta unika team av hjältar med Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg och The Flash så kan det redan vara för sent att lyckas rädda planeten från en storskalig attack.

Recension
Väntan på att Justice League skulle släppas har varit stor hos många, personligen har det inte varit en film jag längtat efter direkt, men ändå sett fram emot att se efter att relativt nyligen betat av både Batman v Superman och Wonder Woman.

Vi hoppade på 4K utgåvan som är vad vi utgår från i denna recension.
Med minnet ganska färskt från Batman v Superman där upplevelsen var att filmen blev lite lidande av två superhjältar som filmen kämpade med att hoppa emellan på ett flytande sätt blev det en mycket positiv förvåning över att den nya lyckats sy ihop storyn på ett mer följsamt sätt med 6 superhjältar och lite nya bekantskaper är dyker upp som man definitivt hade kunnat tänka sig få följa lite djupare i framtiden.

Både Batman v Superman och Wonder Women filmerna skulle jag rekommendera att se innan denna även om det inte är helt och hållet tvunget, har man bara en av dem att välja på innan tycker jag nog att man får ut mest av denna film genom att se BvS i alla fall, även om vi tyckte WW var bättre.

Bilden är bra, stundtals ser det riktig bra ut faktiskt och det är just variationen som vi reagerar mest på. En del scener ser ut att vara lite åt det brusigare håller, speciellt när man kommer från en scen som ser grymt bra ut. Effekterna i filmen ser bra ut och det finns gott om dem i denna, vår favorit måste vara slow motion med Flash.

Ljudet
Både 4K versionen och Blu-ray innehåller Dolby Atmos spår. Filmen har många scener där ljudet utnyttjas bra för effekter men vi saknar ändå lite tryck i höjd dimensionen av Atmos spåret här.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
Man of Steel (2013)
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) Recenserad här
Suicide Squad (2016)
Wonder Woman (2017)

Specifikation
Original titel: Justice League
Svensk titel: Justice League
Recenserad på: 4K Ultra HD
Genre: Action, Äventyr, Fantasy, DC Comics
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Zack Snyder
Skådespelare: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen, J.K. Simmons, Ciarán Hinds,  m.fl.
Ljud: Dolby Atmos, DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (1.85:1), UHD 2160p, HDR
Speltid (min): 119
Inspelningsår: 2017
Biopremiär Sverige: 2017-11-15
Releasedatum: 2018-03-26
Åldersgräns: 12 år
Distributör: Warner Home Video